ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Conseller Baiget: "L'èxit del 4YFN demostra que Barcelona pot ser un pol d'emprenedoria"

El conseller d’Empresa i Coneixement ha participat en la inauguració aquest dilluns del congrés d’emprenedoria 4YFN, que se celebra fins dimecres a la Fira de Montjuïc

22/02/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El conseller d’Empresa i Coneixement ha participat en la inauguració aquest dilluns del congrés d’emprenedoria 4YFN, que se celebra fins dimecres a la Fira de Montjuïc.
  • Baiget ha explicat que des del govern català, el programa Catalunya Emprèn posa en contacte inversors amb emprenedors per impulsar projectes empresarials en diferents fases.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha dit aquest dilluns que “l’èxit del 4YFN demostra que Barcelona té possibilitats de convertir-se en un pol per a l’emprenedoria”. Baiget ha participat en la inauguració del congrés 4YFN (4 Years From Now), que se celebra per tercer any consecutiu a la Fira de Montjuïc.

Enguany el congrés ha doblat el nombre d’emprenedors que hi participen. Segons Baiget, això demostra “la confiança de l’emprenedoria en els projectes de Barcelona, en el país i en el futur”. Des de la Generalitat, ha dit, “hi col·laborarem perquè aquesta startup que va néixer del MWC cada vegada agafi més protagonisme dins del panorama de congressos i fires de Catalunya”.

La Generalitat és present al 4YFN a través del Catalunya Emprèn, un programa que impulsa el contacte entre inversors i emprenedors que tenen projectes en diferents fases: “Ajudem a transformar idees en projectes, els escalem i els fem créixer, i també els ajudem a trobar finançament per fer-los internacionals”.

El conseller d’Empresa i Coneixement també s’ha referit a la vaga en els transports públics que avui ha afectat la capital catalana. Segons Baiget, “la repercussió ha estat sobretot per als ciutadans, que són els que han patit molèsties en el seu dia a dia. Els congressistes tenien alternatives, i la majoria de la ciutadania no les tenia”. Baiget ha demanat als implicats que continuïn negociant per arribar a un acord.

Activitats de la Generalitat al 4 Years From Now (4YFN) demà dimarts

El dimarts 23 de febrer, al Pavelló 8 de la Fira de Barcelona a Montjuïc, Catalunya Emprèn organitza diverses activitats i presentacions en què personalitats del sector mobile presentaran diferents instruments de suport a les empreses.

A les 9:30 hores de dimecres, a la Zona Workshops s’iniciarà la sessió "Horizon 2020’s SME Instrument. Looking for Europe’s next innovation leader", a càrrec de Bernd Reichert, cap de la unitat Horizon 2020 SME. El programa SME Instrument convoca ajuts per a pimes per rebre finançament per créixer, desenvolupar projectes innovadors i incorporar-los al mercat.

A l’Auditori Lavazza, a les 10:00 hores tindrà lloc la sessió “Global Tech Hubs & Silicon Valley”, una taula rodona moderada per Anselm Bossacoma, director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Silicon Valley, que comptarà amb les intervencions de Yosi Vardi (Chairman 4YFN i expert en ecosistema Israel), Scott Mackin (CEO Barcinno) i Mario Tapia (Mobile Monday).

El mateix dimarts, a les 11:30 hores a l’Auditori Banc Sabadell, el CEO de la plataforma Crowdcube, Darren Westlake, impartirà la conferència “The evolution of equity crowdfunding”, i a les 13:00 hores el COO de The Crowd Angel, Joaquim López, parlarà sobre “How to run a successful equity crowdfunding campaign”. Aquesta sessió tindrà lloc a la Zona Workshops.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Conseller Baiget: "L'èxit del 4YFN demostra que Barcelona pot ser un pol d'emprenedoria"