Ho ha anunciat en una entrevista a TV3 aquest diumenge el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, assegurant que “és una oportunitat de creació d’ocupació i de negoci tant d’ells cap a Catalunya com de nosaltres cap a fora”
- Ho ha anunciat en una entrevista a TV3 aquest diumenge el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, assegurant que “és una oportunitat de creació d’ocupació i de negoci tant d’ells cap a Catalunya com de nosaltres cap a fora”.
- Baiget ha fet balanç del Mobile World Congress (MWC) celebrat aquesta setmana a Barcelona, subratllant que “aquest esdeveniment ens posa al capdavant de la Champions”.
- El conseller ha destacat el rècord d’entrevistes celebrades al Brokerage Event organitzat per ACCIÓ, que ha comptat amb 1.800 reunions entre 450 participants de 35 països.
L’empresa de telecomunicacions més gran de Corea del Sud, KT Corporation, ha escollit Barcelona per iniciar la comercialització a nivell internacional d’un nou dispositiu tecnològic que fins ara només s’utilitzava al país asiàtic. Anomenat GiGa Wire, el sistema aprofita la línia existent de coure en un edifici per garantir un servei d’internet de banda ultra-ample.
Ho ha anunciat aquest diumenge el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha explicat en una entrevista a TV3 que en el marc del Mobile World Congress (MWC), celebrat a Barcelona aquesta setmana, la Generalitat de Catalunya –a través de l’àrea de captació d’inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment– ha signat un memoràndum d’entesa amb l’empresa sud-coreana per donar-li suport en la seva estratègia empresarial d’entrada a Europa.
Per Baiget, la signatura d’aquest conveni amb KT Corporation “per implantar-se a Europa i crear una oficina comercial és una oportunitat de creació d’ocupació i de negoci tant d’ells cap a Catalunya com de nosaltres cap a fora”. Amb més de 23.000 treballadors, KT Corporation és l’empresa de telecomunicacions més gran i important de Corea del Sud.
L’impacte del MWC
Per Baiget, aquesta decisió de KT Corporation referma el posicionament de Catalunya com a centre de referència a Europa en l’àmbit de les TIC i posa de manifest l’efecte tractor del Mobile World Congress per a l’economia catalana. El conseller ha volgut destacar l’èxit de l’edició d’enguany del congrés de telefonia mòbil, assegurant que “aquest esdeveniment ens posa al capdavant de la Champions”.
El Govern català ha posat a disposició de 60 empreses i entitats catalanes 1.000m2 al Mobile World Congress per fer negoci i guanyar visibilitat en un dels congressos més importants del món. Això els ha permès que “aquestes empreses hagin pogut realitzar un total 4.500 contactes que es traduiran amb acords que poden representar aproximadament entre 7 i 10 milions d’euros de volum de negoci”, segons Baiget.
A més, l’Estand Catalonia també ha acollit el Brokerage Event organitzat per ACCIÓ com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea. Són reunions internacionals preagendades, de 30 minuts,entre empreses de l’àmbit de les tecnologies de la comunicació mòbil per buscar socis i desenvolupar projectes innovadors. El conseller ha donat a conèixer que aquest 2016 s’ha batut el rècord de reunions organitzades, arribant a les 1.800 trobades entre empreses. En total hi han participat 450 participants de més de 35 països.
En el marc del MWC ACCIÓ ha rebut 25 delegacions comercials de tot el món interessades en conèixer de primera mà les oportunitats de negoci que presenta el sector TIC català. Destaquen visites d’organitzacions públiques i empreses de països com Japó, Corea, Xile, Bèlgica, Suècia, Estats Units o la Xina, per exemple.
Empreses i universitats
D’altra banda, el conseller s’ha refermat en la defensa de la política industrial. Preguntat per les empreses que estiguin o que puguin estar en situació de risc a Catalunya, Baiget ha defensat la política del Govern català basada “en les negociacions amb empreses i sindicats”. Per ell, el Govern ha d’acompanyar el teixit empresarial “perquè aquest és el que crea ocupació”. “No podem ser un país excel·lent amb la taxa d’atur que tenim i hem de treballar per millor els salaris”, ha subratllat.
Pel que fa a l’àmbit universitari, i davant l’anunci de vaga d’estudiants del pròxim dia 3 per oposar-se a la implantació d’una estructura de graus de 3 anys amb màsters de 2, el conseller ha deixat clar que a les universitats catalanes no hi haurà un únic model sinó que es combinaran els graus de 3 i 4 anys amb màsters de 1 i 2 anys. També ha destacat que sigui quina sigui l’opció escollida, “el preu serà el mateix pels estudiants i per les seves famílies, no suposarà més despesa”. Així, el conseller ha recordat l’acord signat perquè el preu del màster sigui el mateix de grau en cas de fer un 3+2 ja que la decisió s’ha de basar “en paràmetres acadèmics”.
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
El gegant de les telecomunicacions coreà KT tria Barcelona per iniciar la comercialització d'un nou dispositiu tecnològic a nivell internacional