ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa de Montblanc Kriskadecor, que ha participat en la decoració de les oficines de Google, obre una seu de 1.000 m2 a Arizona

L'empresa de Montblanc Kriskadecor, que ha participat en la decoració de les oficines de Google, obre una seu de 1.000 m2 a Arizona

05/06/2016 12:58
Imatge per defecte
•    L’empresa, fabricant de material tèxtil metàl·lic per projectes arquitectònics i decoratius, ha obert la seva primera filial a l’estat de Phoenix (Estats Units) amb el suport d’ACCIÓ.
 
•    L’oficina compta inicialment amb un equip de 4 persones responsables de les àrees de producció, venda, disseny i logística per donar cobertura tant als Estats Units com a Canadà i Mèxic.
 
•    L’empresa, fundada a la Conca de Barberà el 1926 com a fabricant de cadena metàl·lica, ha instal·lat els seus productes a les oficines de Google i Paypal, al Novotel de Times Square i a l’aeroport de Nova York.
 
•    També ha estat responsable en alguna edició de la decoració de l’escenari de la cerimònia dels Òscar a Los Angeles i de l’atrezzo de diverses pel·lícules de Hollywood.
 
L’empresa catalana Kriskadecor, de Montblanc, ha obert una oficina de 1.000 m2 a Arizona (Phoenix) per consolidar la seva presència als Estats Units i introduir-se a Mèxic i al Canadà. L’obertura de la filial -que compta inicialment amb un equip de 4 persones dedicades a la producció, venda, disseny i logística- ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. És la primera filial a l’exterior que obre la companyia.
 
L’empresa es dedica a la fabricació de material tèxtil metàl·lic per a projectes arquitectònics i decoratius, i està especialitzada en el disseny i producció de projectes personalitzats amb estructures fixes i mòbils per a tot tipus de sectors, ja sigui en l’àmbit de la restauració, les oficines o els espais públics. Amb l’obertura de la nova seu, l’empresa fa un pas més en la seva expansió als Estats Units, que va començar el 2001 amb un estudi de mercat a càrrec de l’oficina d’ACCIÓ a Miami.
 
Segons el director comercial de Kriskadecor, Josep Maria Sans, “aquesta implantació als Estats Units és una gran oportunitat i al mateix temps un repte per seguir la nostra trajectòria de creixement empresarial guanyant presència en un territori amb tan potencial com el nord-americà”. Sans assegura que “aquest pas endavant ens permetrà afrontar el futur generant noves oportunitats de negoci i consolidar la nostra marca a nivell global”.
 
Als Estats Units Kriskadecor ja ha participat en diversos projectes, com la decoració de les oficines de Google i Paypal a Califòrnia, la de l’hotel Novotel a Times Square de Nova York, la de l’aeroport d’aquesta ciutat o la de l’esabliment Hard Rock Cafe de Minneapolis. També ha estat responsable en alguna edició de la decoració de l’escenari de la cerimònia dels Òscar a Los Angeles i de l’atrezzo de diverses pel·lícules de Hollywood. Actualment un 70% de la facturació de l’empresa prové de les vendes a l’exterior, principalment als Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya, Singapur i Japó. També han participat en projectes a Nova Zelanda.
 
L’empresa es va fundar el 1926 a la Conca de Barberà per produir cadena metàl·lica anti-insectes. Per Josep Maria Sans, “Kriskadecor és una empresa amb més de 90 anys, ja amb la tercera generació al capdavant de la direcció, que sempre ha incorporat un salt en la innovació, el desenvolupament de tecnologia i producte propi en cada nova etapa de l’empresa”. Afegeix que “des de l’inici es va desenvolupar un producte patentat per cortines anti-insectes fins a dia d’avui on el principal potencial és crear instal·lacions en el món del interiorisme i la decoració” i que “els resultats mostren com Kriskadecor sempre es manté a l’avantguarda en innovació”.
 
Les filials de les empreses catalanes

L’oficina de Kriskadecor a Arizona és una de les 8.300 filials que tenen actualment les empreses catalanes a l’exterior. Segons dades d’ACCIÓ, estan establertes a 131 països i pertanyen a 3.150 empreses del nostre país. Principalment són dels sectors químic, maquinària i equips, construcció i financer i assegurances, i estan establertes majoritàriament a Portugal, França, Mèxic, els Estats Units i Brasil. De fet, una de cada cinc de les empreses catalanes que exporten regularment està implantada a l’exterior.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

L'empresa de Montblanc Kriskadecor, que ha participat en la decoració de les oficines de Google, obre una seu de 1.000 m2 a Arizona