La plataforma catalana d’equity crowdfunding Capital Cell anuncia l’obertura d’una filial al Regne Unit
- Ho ha donat a conèixer en el marc de la missió empresarial i institucional a Londres organitzada per ACCIÓ, on ha detallat que la filial s’ubicarà a Cambridge.
- La plataforma, que només finança projectes del sector de la salut, ha pres aquesta decisió perquè “Regne Unit és el país amb més cultura d’inversió privada i Cambridge el hub més important d’Europa en biotecnologia”.
- Capital Cell, que ha aixecat més de 2,4 milions d’euros des que va néixer l’any passat, és una de les entitats de finançament alternatiu acreditades per ACCIÓ.
La plataforma d’equity crowfunding (o finançament col·lectiu d’inversió) Capital Cell obrirà una filial al Regne Unit amb l’objectiu de començar a operar al país el 2017. Ho ha anunciat l’empresa en el marc de la missió institucional i empresarial d’ACCIÓ al Regne Unit aquesta setmana, que compta amb la participació de 7 startups catalanes del sector fintech, entre les quals Capital Cell.
Durant l’acte Barcelona’s Upcoming Tech Scene: New Horizons in Catalonia organitzat per l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Londres, la plataforma ha explicat que ja hi ha dues persones treballant en aquest projecte i que la filial s’ubicarà a Cambridge. Segons el CEO de Capital Cell, Daniel Oliver, “hi ha molt bones raons per anar al Regne Unit sent una plataforma privada especialitzada en el sector de la salut”. Oliver destaca en primer lloc que “les plataformes d’equity crowfunding mouen 8 vegades més de diners a Regne Unit que a tot Europa de manera conjunta, tenen moltíssima cultura d’inversió privada i un entorn financer molt dinàmic”. Afegeix que “Cambridge és el hub més important d’Europa en biotecnologia”.
La plataforma té l’objectiu de convertir-se en una entitat d’equity crowfunding d’àmbit europeu. En aquesta fase al Regne Unit, Capital Cell també es marca com a fita donar suport a empreses catalanes del sector de la salut a accedir al Regne Unit, ajudant-les a trobar finançament entre inversors anglesos. “Les empreses catalanes tenen un nivell científic molt alt i tenen molt a oferir: nosaltres volem ser el pont entre Catalunya, clients, socis i diners a Regne Unit”, subratlla Oliver.
En aquesta missió empresarial al Regne Unit d’ACCIÓ, Capital Cell té l’objectiu de continuar treballant per obrir la filial. “Hem començat una ronda de finançament a Regne Unit i volem inversors locals”, destaca el responsable de la plataforma, que explica que l’objectiu és començar el 2017 “amb cinc projectes i 1 milió de lliures esterlines”.
La plataforma de finançament alternatiu va néixer el 2015 i ja ha donat suport a 10 projectes de l’àmbit de la salut, aixecant més de 2,4 milions d’euros. Es tracta d’un portal on particulars –en molts casos altres professionals del sector de la salut- compren accions d’empreses no cotitzades. El responsable de Capital Cell explica que “són projectes d’R+D avançats, de llarg recorregut”, relacionats amb temes com l’oncologia, l’Alzheimer o les malalties cerebrals. De fet, és una de les 21 plataformes de finançament alternatiu acreditades per ACCIÓ. És un segell que garanteix la qualitat de la seva activitat i generar confiança en el teixit empresarial cap als instruments alternatius a la banca.
La missió a Regne Unit
Capital Cell és una de les 7 startups i plataformes del sector fintech catalanes que participen a la missió institucional i empresarial organitzada per ACCIÓ i encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu. A banda de reunions individuals agendades per l’oficina d’ACCIÓ a Londres, participaran en actes de networking organitzats per Greater London Enterprise Limited i Innovate UK, de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea –de la qual ACCIÓ n’és membre- i l’agència pública London & Partners, entre d’altres. També visitaran l’acceleradora d’empreses Startupbootcamp FinTech.
De la seva banda, la directora general d’Indústria, Núria Betriu, mantindrà reunions institucionals amb el Govern de Gal·les i visitarà empreses britàniques i fons d’inversió, alguns dels quals ja han invertit en startups catalanes. també visitarà les instal·lacions de l’empresa CELSA Group a Gal·les.
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
La plataforma catalana d’equity crowdfunding Capital Cell anuncia l’obertura d’una filial al Regne Unit