La missió empresarial, organitzada per ACCIÓ i encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu, coincideix amb les fires més importants de l’Àsia en aquests camps: la World Cities Summit, la Singapore International Water Week i la Clean Enviro Summit
- La missió empresarial, organitzada per ACCIÓ i encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu, coincideix amb les fires més importants de l’Àsia en aquests camps: la World Cities Summit, la Singapore International Water Week i la Clean Enviro Summit.
- Fins dimecres vinent, les companyies catalanes es reuniran amb empreses de Singapur i participaran en accions de networking per trobar socis locals i internacionals.
- De la seva banda, Betriu es reunirà amb empreses que estudien invertir a Catalunya i mantindrà trobades amb representants del Ministeri de Comerç i Indústria, entre d’altres.
11 empreses catalanes comencen aquest diumenge una missió empresarial i institucional a Singapur organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- amb l’objectiu de trobar oportunitats de negoci en els camps de l’aigua, les smart cities i el medi ambient. El viatge, que s’allargarà fins dimecres, s’ha fet coincidir amb la celebració dels esdeveniments de referència en aquests sectors a l’Àsia i que concentraran a Singapur durant quatre dies empreses i ciutats de tot el món: la World Cities Summit, la Singapore International Water Week i la Clean Enviro Summit.
D’aquesta manera, les empreses que participen a la missió empresarial, encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu, mantindran reunions personalitzades amb companyies asiàtiques i de tot el món en aquests tres àmbits, preagendades per l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Singapur en col·laboració amb entitats empresarials del país. Les companyies catalanes esperen trobar potencials clients i socis locals per introduir-se o expandir la seva presència al país.
Les empreses catalanes que hi participen són Adasa, Lappset, Spin, Starlab, s::can, CalafGrup i Defcon8. També viatgen els centres i entitats Eurecat, Leitat, Amec i la Fira de Barcelona. A banda d’aquestes reunions, la delegació visitarà la Singapore Global Hydro Hub i la National Environement Agency -agències del Govern- per conèixer de primera mà les polítiques i l’estratègia del país en el camp de l’aigua i el medi ambient, així com les oportunitats de negoci que poden aprofitar les empreses catalanes. També mantindran una trobada amb l’agència nacional de recerca i tecnologia de Singapur, l’A*Star, i coneixeran l’Smart Nation Program per conèixer l’estratègia del país en l’àmbit de les smart cities.
De la seva banda, la directora general d’Indústria es reunirà amb empreses que estudien invertir a Catalunya, el Ministeri de Comerç i Indústria de Singapur i la National Research Foundation, entitat que depèn de l’oficina del Primer Ministre i que estableix les directius d’R+D i innovació nacionals. També mantindrà una trobada amb la federació empresarial més gran del país, la Singapore Manufacturing Federation. Nascuda el 1932 agrupa més de 3.000 companyies locals, des de pimes fins a grans empreses, i forma part de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea, de la qual ACCIÓ també n’és membre.
Igualment, Betriu visitarà i l’entitat Intellectual Property Intermediary –que també forma part de la xarxa EEN-, responsable de promoure els intercanvis tecnològics entre empreses i centres de recerca de Singapur i de tot el món, i Infocomm Investments, l’agència del Govern que promou la internacionalització de l’ecossitema d’startups locals.
Singapur, hub de negocis a l’Àsia
Singapur, amb una població de 5,7 milions d’habitants i un creixement econòmic del 2% el 2015, presenta nombroses facilitats per fer-hi negocis i s’ha posicionat com el hub del Sud-est Asiàtic. De fet, l'informe del Banc Mundial Doing Business el situa en el primer lloc del món a l’hora de fer negocis. Amb una plena obertura comercial i acords de lliure comerç amb moltes regions de l’Àsia i Oceania, també és un important punt de reexportació de productes. Singapur és un dels principals centres financers del món i compta amb altres sectors molt desenvolupats com el farmacèutic, el biotecnològic, les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) i el logístic.
Les exportacions catalanes han registrat un creixement de l’1,3% el 2015, assolint els 172 milions d’euros, seguint una tendència creixent des del 2012. Els principals productes venuts al país asiàtic són els aparells i el material elèctric, la perfumeria i cosmètica i els vehicles. Les exportacions catalanes a Singapur representen el 32 % del total de vendes de l’Estat espanyol en aquest país.
11 empreses catalanes viatgen a Singapur per buscar oportunitats de negoci en els camps de l'aigua, el medi ambient i les smart cities