La Singapore International Water Week ha seleccionat l’empresa catalana per presentar aquest projecte davant d’altres companyies del sector i administracions públiques de tot el món, una iniciativa que ja s’ha testat amb èxit a Tarragona
- s::can és una de les 11 empreses i entitats que participen fins dimecres a la missió empresarial organitzada per ACCIÓ a Singapur encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu.
- La Singapore International Water Week ha seleccionat l’empresa catalana per presentar aquest projecte davant d’altres companyies del sector i administracions públiques de tot el món, una iniciativa que ja s’ha testat amb èxit a Tarragona.
- La solució consisteix en la instal·lació de sensors a la xarxa d’aigua potable que mesuren de manera continuada fins a 10 paràmetres per determinar la qualitat de l’aigua així com possibles incidències.
L’empresa catalana s::can presenta aquest dimarts a Singapur un sistema pioner al món per controlar en temps real la qualitat de l’aigua de la xarxa de subministrament de les ciutats. Es tracta d’una de les 11 empreses i entitats que participen fins dimecres a la missió empresarial organitzada per ACCIÓ a Singapur i encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu.
La companyia ha estat seleccionada per la Singapore International Water Week per donar a conèixer el seu projecte davant d’altres empreses i administracions públiques de tot el món. Aquest esdeveniment, que se celebra cada dos anys i forma part del programa del govern de Singapur per fer créixer la indústria del sector de l’aigua, reuneix els actors internacionals d’aquest àmbit per compartir experiències, bones pràctiques, conèixer les darreres tendències tecnològiques i lligar oportunitats de negoci.
El sistema d’s::can controla en temps real la qualitat de l’aigua a través de la instal·lació de sensors en diversos punts de la xarxa de subministrament que monitoritzen fins a 10 paràmetres. A banda de determinar els més convencionals, com el clor i el pH, també en monitoritza d’altres gràcies a un sensor òptic que pot mesurar el color, la terbolesa, el carboni orgànic total o els nitrats. Després, de manera continuada, les dades s’envien automàticament des d’un terminal que processa tota la informació i alerta al proveïdor de l’aigua possibles incidències -com la presència d’algun compost que no és habitual en l’aigua o d’un producte contaminant, per exemple- ja sigui mitjançant avisos al centre de control o a un telèfon mòbil.
Segons el director general d’s::can Iberia, Jordi Raich, “és un projecte pioner a nivell internacional i hem estat seleccionats per fer una exposició oral a la Singapore International Water Week, que no és gens senzill. Estem molt satisfets, sabem que ens escoltaran les empreses líders del sector de l’aigua al món, administracions i representants de ciutats que busquen solucions com aquesta”. Fins ara, explica Raich, “per analitzar la qualitat de l’aigua les empreses que gestionen el subministrament han d’agafar mostres d’aigües, portar-les al laboratori i analitzar-les. Amb aquest sistema, en canvi, passem a una gestió preventiva”, subratlla el director general d’s::can, avançant que han rebut interès d’empreses de nivell nacional, europeu i de la Xina.
De fet, aquest nou sistema ja s’ha provat amb èxit a la ciutat de Tarragona. Segons explica el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, “després de superar satisfactòriament la prova pilot, en la qual vam validar aquest equip així com la integració d’altres sensors en el propi programari d’s::can, l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, participada per l’Ajuntament de Tarragona i el grup Agbar hem decidit implantar, amb la col·laboració del Consorci d’Aigües de Tarragona, aquest sistema de control en diversos punts de l’abastament com una mesura més encaminada a augmentar les garanties d’innocuïtat de l’aigua que distribuïm a les llars dels nostres abonats”.
La missió empresarial a Singapur
s::can és una de les 11 empreses i entitats catalanes que participen fins aquest dimecres a la missió empresarial a Singapur organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu. El viatge s’ha fet coincidir amb la celebració de les fires més importants de l’Àsia en els àmbits de l’aigua, el medi ambient i les smart cites: la World Cities Summit, la Singapore International Water Week i la Clean Enviro Summit.
Així, les empreses catalanes hauran mantingut reunions personalitzades amb companyies asiàtiques i de tot el món en aquests tres àmbits, preagendades per l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Singapur en col·laboració amb entitats empresarials del país. Les companyies catalanes esperen trobar potencials clients i socis locals per introduir-se o expandir la seva presència al país. També hauran visitat diverses agències del Govern de Singapur.
De la seva banda, la directora general d’Indústria està mantenint trobades amb empreses de Singapur que estudien invertir a Catalunya. En acabar la missió empresarial també s’haurà reunit amb el Ministeri de Comerç i Indústria, la National Research Foundation –que estableix les directius d’R+D i innovació nacionals- i la Singapore Manufacturing Federation, la federació empresarial més gran del país, entre d’altres.
L'empresa catalana s::can presenta a Singapur una sistema pioner al món per analitzar en temps real l'aigua potable de les ciutats