ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat posa en marxa un programa de 10M€ que impulsa la contractació d'investigadors en empreses i centres TECNIO

És el primer cop que el programa incorpora les empreses com a entitats d’acollida d’investigadors. 

12/07/2016 05:00
Imatge per defecte
  • TECNIOspring PLUS ofereix suport econòmic a empreses i centres TECNIO per a la contractació d’investigadors sèniors durant 2 anys que desenvoluparan projectes de recerca aplicada.
  • És el primer cop que el programa incorpora les empreses com a entitats d’acollida d’investigadors.
  • La iniciativa està cofinançada per la Comissió Europea per al període 2016-2021 i atorgarà en total 72 ajudes a investigadors de qualsevol nacionalitat.

La Generalitat de Catalunya, a través ACCIÓ - l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha posat en marxa una nova línia dotada amb 10M€ que impulsa la contractació de perfils investigadors per treballar en empreses catalanes i centres TECNIO. Es tracta del programa TECNIOspring PLUS, una evolució del programa TECNIOspring que, com a novetat, s’obre a que qualsevol empresa pugui actuar com a entitat d’acollida. És el programa europeu de més finançament gestionat per ACCIÓ.

Fins al moment, el programa proporcionava suport financer a investigadors amb experiència que s’incorporaven a centres TECNIO -entitats catalanes que desenvolupen i faciliten tecnologia per a les empreses-. Ara, les empreses catalanes també poden acollir aquests professionals amb un contracte de treball de 2 anys de durada per tal de desenvolupar projectes de recerca aplicada. Així, el programa busca impulsar el sector industrial i els processos de transferència de tecnologia.

Segons la directora general d’Indústria, Núria Betriu, els objectius del programa són “atraure investigadors d’alt talent, tant nacionals com internacionals”, així com “impactar en les activitats d’R+D de les empreses i els centres catalans”. Els investigadors obtindran un ajut total que oscil·la entre els 55.800€ i els 68.100€ anuals, en funció de les dues modalitats:

  • Modalitat Entrada: estada de dos anys en una empresa catalana o centre TECNIO.
  • Modalitat Sortida + Retorn: estada d’un any a l’estranger en un centre tecnològic o en un departament d’R+D d’una empresa, més un segon any en una empresa catalana o centre TECNIO.

TECNIOSpring PLUS està cofinançat al 50% pel programa Marie Skłodowska-Curie de la Comissió Europea.

Balanç del programa TECNIOspring

Posat en marxa el 2013 amb un pressupost de 7,8M€, TECNIOspring –embrió del nou programa- ha concedit un total de 63 ajuts a investigadors nacionals i internacionals en tres anys. D’aquests, 25 han utilitzat la modalitat Entrada, i 38 la modalitat Sortida + Retorn.

TECNIOspring PLUS augmenta en un 22% la dotació econòmica de l’anterior programa. Les principals àrees d'investigació en les edicions anteriors han estat les indústries de la salut i la química, l’energia i els recursos naturals. Els beneficiaris eren de 17 nacionalitats diferents, i 32 entitats catalanes i 37 d’estrangeres han actuat com a organitzacions d'acollida per als investigadors.

Consulteu el mapa d’investigadors.

La Generalitat posa en marxa un programa de 10M€ que impulsa la contractació d'investigadors en empreses i centres TECNIO