Baiget ha mantingut reunions amb directius de multinacionals del sector industrial i les TIC i fons d’inversió per presentar les oportunitats de negoci que ofereix Catalunya en el marc del Brexit
- Baiget ha mantingut reunions amb directius de multinacionals del sector industrial i les TIC i fons d’inversió per presentar les oportunitats de negoci que ofereix Catalunya en el marc del Brexit.
- El conseller d’Empresa i Coneixement ha explicat que “Catalunya té els actius i la capacitat d’atreure noves inversions productives d’empreses extracomunitàries i britàniques, com ja ho ha fet els últims anys”.
- Baiget ha remarcat la voluntat del Govern de reforçar les relacions comercials entre el Regne Unit i Catalunya.
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s’ha reunit aquest dilluns amb una vintena de multinacionals i fons d’inversió britànics i extracomunitaris amb l’objectiu d’atreure nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya. En el marc del pla Brexit, Baiget ha mantingut trobades amb empreses i organitzacions del sector industrial i les TIC per presentar l’economia catalana i les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya.
Durant una trobada amb empreses a la seu del grup FDI Markets del Financial Times a Londres, el conseller ha assegurat que “Catalunya té els actius i la capacitat d’atreure noves inversions productives d’empreses extracomunitàries i britàniques, com ho ha fet els últims anys”. El titular d’Empresa i Coneixement ha explicat a les multinacionals que en els darrers cinc anys i mig Catalunya ha captat 14.532 milions d’euros d’inversió estrangera, provinents de 600 projectes d’inversió d’empreses de tot el món que han suposat la creació de 38.385 llocs de treball. A més, Baiget ha subratllat que “Catalunya ha estat reconeguda pel mateix Financial Times com la regió més atractiva del sud d’Europa per invertir aquest 2016 i 2017”.
Durant les reunions, Baiget ha explicat que les multinacionals que tinguin projectes d’inversió a Catalunya poden comptar amb el suport del Govern a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment d’ACCIÓ per implantar-se o ampliar la seva presència al país. Pel que fa a les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya, el conseller ha destacat sectorialment la indústria, la logística i les TIC. “Busquem inversions productives, que generin riquesa pel país i llocs de treball qualificats”, ha assegurat. Baiget ha volgut remarcar que “volem reforçar i estrènyer les relacions comercials entre Gran Bretanya i Catalunya: 440 empreses britàniques tenen seu a Catalunya i tenim una forta tradició comercial”.
Per la seva banda, l’editora del FDI Magazine, Courtney Fingar, ha assenyalat que Catalunya “té un gran potencial en innovació i R+D, que fan que sigui una regió molt competitiva, en termes de cost oportunitat si es compara amb d’altres economies innovadores com la del Regne Unit i Alemanya”. A més ha destacat el paper del Govern català, a través de la seva agència Catalonia Trade & Investment “per la seva proactivitat en l’atracció de projectes d’inversió estrangera” i ha assenyalat també “la capacitat de Catalunya en la captació dels anomenats projectes greenfield o de nova inversió”.
El Pla Brexit, coordinat entre la conselleria d’Empresa i Coneixement –a través d’ACCIÓ- i l’Ajuntament de Barcelona té l’objectiu d’atreure empreses britàniques i de països extracomunitaris que necessitin operar a la Unió Europea, així com startups i emprenedors tecnològics. El passat mes d’agost, el conseller Baiget i el segon tinent alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, van acordar la posada en marxa d’un pla de treball conjunt.
Aquest Pla s’adreça especialment a captar activitat econòmica cap a Barcelona i Catalunya de:
- Empreses globals de països extra-comunitaris, que vulguin operar dins de la regió europea. Es prioritzarà les que tinguin presència tant al Regne Unit com a Catalunya, i en especial les d’Estats Units i Japó.
- Empreses britàniques, que necessitin tenir una seu dins de la UE, que ja estiguin establertes al nostre territori, o bé aquelles que estiguin rebent fons europeus per a projectes de R+D i que necessitaran aplicar-los des d’una filial europea per tal de mantenir l’accés als fons.
- Startups i emprenedors tecnològics, molt vinculats amb el mercat europeu.
- Fons d’inversió industrials, basats al Regne Unit i que ara s’hagin de diversificar.
- Organismes i agències de la Unió Europea amb seu, fins ara, al Regne Unit.
- Bancs i entitats financeres.
En aquesta línia, el passat mes d’octubre el Govern català va participar a Londres al primer congrés del món dedicat al Brexit, anomenat Brexit & Global Expansion Summit. L’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Londres es va reunir amb més de cinquanta empreses del Regne Unit, multinacionals i agències d’inversió i va posicionar Catalunya com a ecosistema pioner en smart cities.
El conseller Baiget es reuneix a Londres amb una vintena de multinacionals per reforçar l'atracció de projectes d'inversió estrangera a Catalunya