ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La biotecnològica americana Accelerate Diagnostics, especialitzada en la detecció de resistències als antibiòtics, obre seu a Castelldefels

La biotecnològica americana Accelerate Diagnostics, especialitzada en la detecció de resistències als antibiòtics, obre seu a Castelldefels

21/11/2016 12:32
Imatge per defecte
•    L’obertura de les oficines al Parc Mediterrani de la Tecnologia de la UPC de Castelldefels, que ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment, suposa la creació de 25 llocs de treball qualificats a curt termini “amb forts plans d’expansió”. 

•    En el marc de la forta i creixent resistència dels bacteris als antibiòtics, la companyia ha creat un nou sistema que redueix a menys de 7 hores la detecció i anàlisi de la sensibilitat d’aquesta resistència.

•    Segons Joan Martin, cap d’Accelerate Diagnostics per EMEA, “aquesta solució té un gran benefici sobre els pacients amb infeccions bacterianes greus, com la sèpsia, augmentant-ne els índexs de supervivència”.

Barcelona, 13 de novembre de 2016.- L’empresa biotecnològica nord-americana Accelerate Diagnostics ha obert a Castelldefels la seu de la companyia per a la tota la regió d’Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica, fet que suposarà la creació de 25 nous llocs de treball qualificats fins a finals d’any. Es tracta d’un projecte d’inversió que ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

La companyia dels Estats Units, amb seu central a Tucson (Arizona), està especialitzada en diagnòstics in vitro. Específicament, en l’àmbit de la microbiologia clínica, on identifica les bactèries i analitza la seva susceptibilitat als antibiòtics, davant la gran problemàtica de les resistències microbianes i la de les infeccions adquirides als hospitals. Amb aquest objectiu, l’empresa ha desenvolupat un nou sistema automatitzat anomenat Accelerate Pheno, que amb un anàlisi de sang és capaç d’optimitzar el tractament al determinar en menys de 7 hores les resistències d’una persona als antibiòtics. La companyia treballa per poder analitzar en un futur amb altres tipus de mostres com la respiratòria o la d’orina, per exemple.

Amb aquesta nova tecnologia, basada en la biologia molecular i fenotípica per la identificació i la susceptibilitat respectivament, la companyia vol contribuir a la lluita contra les malalties infeccioses bacterianes, com la sèpsia, i també la lluita contra la resistència als antibiòtics. Segons l’empresa, a nivell mundial cada any moren més persones per infeccions bacterianes greus com la sèpsia que les ocasionades pel càncer de mama i pròstata junts.

Des de Catalunya, Accelerate Diagnostics coordinarà els estudis sobre la qualitat dels resultats amb l’aplicació clínica –en col·laboració amb diversos hospitals europeus i experts en aquest àmbit- i comercialitzarà aquesta tecnologia per la regió d’EMEA. També oferirà un servei d’atenció al client a través d’una estructura de suport tècnic i científic i un centre de formació. De fet, segons el vicepresident executiu i cap de la regió d’EMEA d’Accelerate Diagnostics, Joan Martín, “tenim forts plans d’expansió pels propers exercicis”.

Així, per Joan Martín, l’empresa va triar Barcelona perquè “considerem que és una ubicació adequada per atreure el millor talent humà, tant tècnic i científic, com de professionals d’aquest sector clínic”. A més, assegura, “les infraestructures de Barcelona són adequades per a una projecció sobre Europa, OrientMitjà i Àfrica”. “L’esperit positiu, lluitador, emprenedor, innovador, avantguardista i fins i tot atrevit de la nostra companyia s’identifica amb Barcelona”, subratlla.

La biotecnològica americana Accelerate Diagnostics, especialitzada en la detecció de resistències als antibiòtics, obre seu a Castelldefels