El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de 6.000 m2 de la companyia al país centre-americà en el marc de la missió de la Generalitat a Panamà i Cuba
- L’empresa ha produït aquests panells de poliuretà a la planta inaugurada l’any 2013 a Panamà i que s’han instal·lat a les cobertes i façanes de tots els edificis de les noves rescloses del canal de la banda del Pacífic.
- El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de 6.000 m2 de la companyia al país centre-americà en el marc de la missió empresarial de la Generalitat a Panamà i Cuba.
- Huurre Panamà també ha realitzat projectes com la fabricació dels panells instal·lats al metro de Panamà, entre d’altres.
El Canal de Panamà ha completat la instal·lació dels panells fabricants per l’empresa Huurre Panamà, de capital català i panameny, que s’han col·locat a les cobertes i façanes de tots els edificis que s’han construït amb motiu de l’ampliació d’aquesta infraestructura. Es tracta de 45.000m2 de panells aïllants de poliuretà –l’equivalent a 45 camps de futbol- instal·lats a 47 edificis de les noves rescloses de la banda del Pacífic i que s’han produït a la fàbrica de l’empresa catalana al país centre-americà.
Es tracta d’un dels darrers projectes de la companyia, que han donat a conèixer al conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha visitat aquest dimarts les instal·lacions d’Huurre a Ciutat de Panamà acompanyat per la directora general d’Indústria, Núria Betriu. La visita s’ha fet en el marc de la missió empresarial i institucional d’ACCIÓ a Panamà i Cuba, que també compta amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i amb una delegació del Port de Barcelona.
Durant la visita, el conseller Baiget ha explicat que la planta d’Huurre “no és un projecte aïllat”, ja que es tracta d’una de les prop de 200 filials d’empreses catalanes presents a l’Amèrica Central i el Carib. Ha assegurat que “és un procés que pot semblar difícil, però és el que s’ha de fer”. “Per tenir presència als mercats exteriors hi ha dues maneres, en funció del producte: exportar o implantar-s’hi a través d’una filial, i una de les millors maneres és amb un soci local”, ha subratllat.
Panells catalans a Panamà
La planta d’Huurre Panamà, de 6.000 m2, compta actualment amb un equip de 40 treballadors. El primer exercici la filial a Panamà va facturar 7 milions d’euros, i aquest 2016 preveu tancar l’any amb una xifra de negoci de 8,5 milions d’euros.
Segons ha explicat el conseller delegat d’Huurre Panamà, David Pallejà, “el Canal de Panamà és l’eina fonamental de l’economia panamenya, tant directa com indirectament: genera molta activitat logística, compta amb la segona zona franca més gran del món i hi ha una tendència creixent de construcció de parcs logístics i naus industrials”. A més, ha assegurat, “el més rellevant és que es tracta d’una gran plataforma logística: tens accés als 30 milions d’habitants de tot Amèrica Central, és un molt bon trampolí des d’un punt de vista de distribució”.
Huurre Panamà, participada pels grups catalans SYNTHESIA i Huurre Ibèrica, també ha realitzat altres projectes com la fabricació dels panells instal·lats al metro de Panamà, i exporta els seus productes a tota la regió d’Amèrica Central i al Carib. El grup català SYNTHESIA també compta amb instal·lacions industrials de 10.000 m2 a la zona lliure de Colón.
El Canal de Panamà instal·la a les noves rescloses 45.000 m2 de panells fabricats per l'empresa Huurre Panamà, de capital català i panameny