ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Núria Betriu: “Tenim l’objectiu de garantir des de l’accés de les pimes a la innovació fins a incentivar grans projectes d’innovació industrial”

Imatge per defecte

Més de 200 empresaris catalans han assistit aquest dimecres a la jornada de presentació dels ajuts i instruments de suport a la innovació empresarial que ofereixen ACCIÓ –l’agència per al a competitivitat per a l’empresa- i el Centro para el Desarrollo Tecnològico Industrial (CDTI). L’acte, celebrat al recinte de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, ha comptat amb la presència de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, i el director general del CDTI, Francisco Marín.

Durant la seva intervenció, Betriu ha subratllat que l’objectiu “és garantir des de l’accés de les pimes a la innovació fins a incentivar grans projectes d’innovació industrial estratègics per a Catalunya”. En aquest sentit, destaquen programes d’ACCIÓ com els Cupons d’Innovació (descomptes econòmics directes que es poden bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ), els Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental (un programa d’ajuts que promou la realització de projectes d’R+D individuals o cooperatius entre empreses, ja sigui a nivell local com internacional) o les Comunitats RIS3CAT (agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema d’R+D i innovació català que, mitjançant projectes de 3 anys, crearan nous productes i serveis donant resposta a les necessitats de la societat a través de la innovació).En aquesta direcció, Betriu ha destacat que la innovació s’ha convertit “en un dels principals eixos de competitivitat de les empreses”, posant de manifest les dades que descobreix el Baròmetre de la Innovació elaborat per ACCIÓ: un 84,6% de les empreses catalanes que innoven preveu un increment de la facturació, mentre que un 71,3% preveu augmentar la productivitat i un 36,8% crear nous llocs de treball.

De la seva banda, el director general del CDTI, Francisco Marín, ha explicat que “en els últims cinc anys, el CDTI ha aprovat 1.350 projectes desenvolupats per companyies a Catalunya i ha aconseguit mobilitzar 722 milions d’euros”. “Això posa de relleu la fortalesa de Catalunya en tots aquells aspectes relacionats amb l’R+D+i”, ha assegurat.

Núria Betriu: “Tenim l’objectiu de garantir des de l’accés de les pimes a la innovació fins a incentivar grans projectes d’innovació industrial”