ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Núria Betriu: “La innovació és una estratègia indispensable per a la competitivitat, amb clara connexió amb la internacionalització”

La directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha inaugurat aquest dimarts la jornada Innovar es ahorrar sobre incentius per a l’R+D organitzada per l’APD (Asociación para el Progreso de la Dirección) i la consultoria F.Iniciativas.

Innovar es ahorrar

La directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha inaugurat aquest dimarts la jornada Innovar es ahorrar sobre incentius per a l’R+D organitzada per l’APD (Asociación para el Progreso de la Dirección) i la consultoria F.Iniciativas. Durant la seva intervenció, Betriu ha defensat que la innovació “és una estratègia indispensable perquè les empreses guanyin competitivitat, amb clara connexió amb la internacionalització”. En aquest sentit, Betriu ha explicat que segons el Baròmetre de la Innovació elaborat per ACCIÓ, el 90% de les empreses industrials innovadores també exporten.

La directora general d’Indústria ha recordat que Catalunya rep el 60% de la inversió estrangera en R+D de l’Estat, lidera la captació de fons europeus en innovació i el rànquing de petició de patents. Malgrat aquestes dades, Betriu ha plantejat com a principals reptes “intensificar i estendre la innovació entre les empreses i incrementar el volum d’inversió en R+D i innovació”. Per fer-ho, la directora general d’Indústria ha assegurat que “cal incentivar la demanda i tenir una oferta tecnològica robusta, coherent i capaç de competir internacionalment”.

Precisament, Betriu ha destacat que Catalunya té ara l’oportunitat de debatre sobre el model empresarial del país a mig i llarg termini en el marc del Pacte Nacional per la Indústria, que aplega actors públics i privats, i que té com un dels reptes que “la innovació i la internacionalització transformin el teixit empresarial català i enforteixin una indústria competitiva i compromesa amb un país i una societat millors".

 

Núria Betriu: “La innovació és una estratègia indispensable per a la competitivitat, amb clara connexió amb la internacionalització”