ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La multinacional alemanya Boehringer Ingelheim crearà més de 200 llocs de treball amb una nova planta de producció a Sant Cugat

Boehringer Ingelheim
  • El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha col·locat aquest dilluns al matí la primera pedra d’aquesta instal·lació, que suposarà una inversió de 100 milions d’euros
  • La multinacional havia estudiat altres localitzacions a Europa per ubicar aquesta planta, que produirà un cartutx anomenat Respimat, un dispositiu on es poden introduir diversos tipus d’inhaladors per tractar malalties com l’EPOC o l’asma
  • L’empresa compta amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha col·locat aquest dilluns al matí la primera pedra de la nova planta de producció que la multinacional alemanya Boehringer Ingelheim construirà a Sant Cugat del Vallès. El projecte suposarà una inversió superior als 100 milions d’euros i la creació de 200 llocs de treball qualificats.

L’empresa -que compta amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ- havia valorat des del 2015 altres ubicacions arreu d’Europa per construir aquesta nova instal·lació, però va decidir dur a terme el projecte a Sant Cugat. Es tracta d’una planta que produirà un cartutx anomenat Respimat, un dispositiu on es poden introduir diversos tipus d’inhaladors per tractar malalties com l’EPOC o l’asma.

La producció anual inicial serà de 25 milions d’unitats a l’any, amb la previsió d’assolir els 30 milions quan la nova planta es trobi en ple funcionament. Des de Sant Cugat es produirà aquest medicament i es distribuirà a Europa, Estats Units, Japó, Mèxic, Brasil i Canadà.

Durant l’acte d’aquest matí, el conseller Baiget ha assegurat que “la col·locació de primeres pedres com la d’avui vol dir que l’economia s’està recuperant i que hi ha confiança en el futur”. El conseller ha destacat la factors d’entorn que ofereix Catalunya com  “bones comunicacions, una densa xarxa de pimes que poden esdevenir proveïdors, la xarxa d’innovació i les universitats i centres tecnològics”, entre d’altres. Baiget també ha volgut subratllar la importància de la indústria, “un dels pilars de la nostra economia i un actiu del país que hem de potenciar i promoure”.

L’acte ha comptat amb la presència del director general de Boehringer Ingelheim, Timmo Andresen, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i la secretaria general d’Indústria i la Pime del Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat, Begoña Cristeto, entre d’altres autoritats.

Boehringer Ingelheim va establir-se a Catalunya l’any 1952, i actualment compta amb un equip de 1.700 treballadors a les instal·lacions de Sant Cugat del Vallès i Malgrat de Mar. La companyia farmacèutica, considerada una de les més importants del seu sector a nivell internacional, va fundar-se l’any 1885 i té la seu a Ingelheim (Alemanya). En total, té 50.000 treballadors a tot el món.

 

El conseller Baiget ha assegurat que “la col·locació de primeres pedres com la d’avui vol dir que l’economia s’està recuperant i que hi ha confiança en el futur”