ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup catalana Faromatics desenvolupa un robot per monitoritzar instal·lacions avícoles

Faromatics
  • El robot compta amb sensors capaços de detectar els nivells de temperatura, humitat, velocitat de l’aire i CO2 que mesuren condicions ambientals, l’estat de salut dels animals i vigilen el manteniment de les instal·lacions
  • L’empresa, amb seu a Vilanova i la Geltrú, ja té 4 prototips en marxa a granges de l’Estat espanyol, Països Baixos i Regne Unit

  

La startup catalana Faromatics ha desenvolupat un robot que permet monitoritzar l’estat de les instal·lacions avícoles amb uns sensors que mesuren les condicions ambientals (temperatura, humitat, CO2) i l’estat de salut dels animals. Això permet al granger controlar l’estat de les aus en tot moment a través d’un sistema en núvol i d’alarmes telemàtiques que l’avisen en cas de detectar qualsevol anomalia.

Faromatics ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- a través del programa Startup Capital, que els ha permès accedir a un ajut de 75.000 euros per finançar les activitats derivades de l’execució del seu pla de negoci inicial. Es tracta d’un ajut dirigit a una vintena de startups tecnològiques cada any.

El robot desenvolupat per l’empresa, suspès sobre rails, circula constantment per la nau. A través de càmeres i sensors detecta paràmetres de l’ambient i també comprova l’estat de les instal·lacions –per tal de trobar components avariats o trencats–, analitza els excrements dels animals per detectar possibles malalties i fins i tot detectar baixes entre els animals. En cas d’haver alguna anomalia, el sistema avisa al granger mitjançant SMS o correu electrònic. A més, també disposa d’una aplicació web mitjançant la qual l’usuari pot supervisar l’estat dels animals en qualsevol moment.

El CEO de Faromatics, Heiner Lehr, explica que “el nostre dispositiu permet al identificar les necessitats dels animals en cada moment, al mateix temps que racionalitzar el temps de vigilància i dedicació per part del granger”, també afegeix que “la monitorització constant de les aus permet detectar malalties entre 24 i 48 hores abans de mostrar-ne els símptomes i així reduir l’administració d’antibiòtics, resultant en una millora per a l’operativitat de les granges i per al benestar dels animals i els consumidors”.

Faromatics és una startup fundada l’any 2016, amb seu a Vilanova i la Geltrú. Actualment estan treballant en 4 prototips del producte a granges de l’Estat espanyol, Països Baixos i Regne Unit.

 

En cas d’haver-hi alguna anomalia a les naus, el sistema avisa al granger mitjançant SMS o correu electrònic