Es tracta de sistemes d’alimentació amb bateries que s’utilitzen en l’àmbit domèstic o professional (en un quiròfan o en una torre de control d’un aeroport, per exemple) i que s’engeguen automàticament per evitar que els aparells elèctrics deixin de funcionar en cas d’un tall de corrent.
- Per aquest projecte d’expansió internacional Tecnoware ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Miami, “que funciona com un gran centre de distribució per tota la zona del Carib i Sud-Amèrica”, segons l’empresa.
- Fundada fa quatre anys, Tecnoware exporta actualment prop del 30% de la seva facturació total.
L’empresa catalana Tecnoware (Barcelona), dedicada a la fabricació de hardware informàtic, ha comercialitzat més de 150.000 unitats de sistemes d’alimentació ininterrompuda per a aparells elèctrics a Amèrica Llatina. En concret, l’empresa ha introduït aquests dispositius generadors d’energia a la República Dominicana, Perú, Xile, Paraguai i l’Equador.
Per aquest projecte d’internacionalització, Tecnoware ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Miami. L’empresa va participar en una missió empresarial organitzada a finals de l’any passat per ACCIÓ i la Cambra de Comerç de Sabadell en aquesta ciutat, que li va servir per tancar un acord de distribució amb un soci local. I és que segons el director de Tecnoware, Toni Valldeoriola, “Miami funciona com un gran centre de distribució per tota la zona del Carib i Sud-Amèrica”. Tecnoware es va fundar fa quatre anys i exporta actualment prop del 30% de la seva facturació total.
Tecnoware fabrica sistemes d’alimentació ininterrompuda, és a dir, un sistema amb bateries de seguretat que subministren energia als aparells elèctrics evitant que deixin de funcionar en cas que hi hagi un tall de corrent. Aquests sistemes es poden utilitzar tant en l’entorn domèstic (per a connectar ordinadors o videoconsoles, per exemple) com professional, en àmbits com un quiròfan o la torre de control d’un aeroport. Les bateries dels sistemes d’alimentació es carreguen a través del corrent elèctric i s’engeguen automàticament quan hi ha un tall de llum, sense que l’usuari els hagi d’activar.
D’acord amb Valldeoriola, “la potència d’aquests sistemes varia molt segons la seva funció, tot i que la majoria ofereixen una mitjana d’autonomia de quinze minuts, el temps suficient perquè l’usuari pugui emmagatzemar les dades amb què estigui treballant i apagar correctament l’aparell”. En canvi, en el cas dels quiròfans, per exemple, “la legislació europea requereix un mínim de dues hores d’autonomia en cas que hi hagi un tall de llum”, mentre que les cintes d’equipatges dels aeroports, els operadors de telecomunicacions o els grans servidors de dades d’empreses també requereixen potències molt superiors a les dels sistemes d’ús domèstic.
D'acord amb l'empresa, "la potència d’aquests sistemes varia molt segons la seva funció, tot i que la majoria ofereixen una mitjana d’autonomia de quinze minuts"