Es tracta d’una nova edició del programa Cupons a la internacionalització d’ACCIÓ, que compta amb un pressupost de 500.000 euros.
- Les empreses destinaran els ajuts a contractar un export manager, elaborar un pla de promoció internacional i dissenyar o posicionar la seva pàgina web per al públic internacional, entre d’altres.
- El programa, que va néixer el 2015 i que fins ara ha impulsat la sortida a l’exterior de més de 600 pimes catalanes, té per objectiu eixamplar la base d’empreses exportadores a Catalunya.
Unes 150 empreses catalanes rebran un ajut de fins a 4.000 euros per començar a exportar a través de programa Cupons a la Internacionalització d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-. El programa, que va néixer el 2015 i que fins ara ha impulsat la sortida a l’exterior de més de 600 pimes catalanes, té enguany un pressupost de 500.000 euros amb l’objectiu d’eixamplar la base d’empreses exportadores.
Amb aquests ajuts es vol facilitar a les pimes catalanes la contractació d’un export manager, l’elaboració d’un pla de promoció internacional i el disseny o posicionament de la seva pàgina web per al públic internacional, entre d’altres. El perfil de l’empresa que accedeix als ajuts és el d’una pime que factura uns 2 milions d’euros, d’una dotzena de treballadors i 20 anys de vida. Les empreses interessades poden sol·licitar accedir a l’ajut des d’aquest divendres en aquesta pàgina web: www.accio.gencat.cat/cupons-internacionalitzacio
L’ajut es vehicula com un cupó econòmic de fins a 4.000 euros que l’empresa bescanvia amb organitzacions empresarials acreditades per ACCIÓ com a Agents de la Internacionalització, que són les entitats que duran a terme el servei sol·licitat per la pime. Així, el cupó cobreix fins el 80% de l’import per aquests projectes, destinat a pimes que encara no han iniciat la seva activitat exportadora o que venguin a l’exterior com a màxim un 15% de la seva facturació.
Els agents que estan acreditats bescanviar els Cupons a la Internacionalització són l’Agrupació Espanyola del Gènere de Punt (AEGP), l’Associació d’Empreses d’Electrònica i Tecnologies (AMETIC), l’AEBALL, l’Associació Federacions Empresaries del Mediterrani (AFAMME), l’Associació de Fabricants de Material Elèctric (AFME), AMEC, la Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, el Centre Metal·lúrgic, la Confederació de la Indústria Textil (TEXFOR), el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB), la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Foment del Treball Nacional, la Fundació CECOT Innovació, la Fundació Privada per la Innovació Tèxtil d’Igualada (FITEX), PIMEC, Secartys i UPMBALL, el Centre d’Estudis i Assessorament Metal·lúrgic (CEAM), l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF), Sant Cugat Escola Superior de Negocis, la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) i la Federació d’Empresaris del Mar IVEAEMPA).
Les exportacions catalanes
Les exportacions catalanes han registrat aquest 2017 la xifra més alta de la sèrie històrica per setè any consecutiu i han assolit els 70.828,7 milions d’euros. Es tracta d’un creixement del 8,7% en termes interanuals, una taxa superior a la mitjana de la Unió Europea (+7,4). En total, actualment exporten més de 46.600 empreses, de les quals 17.091 són regulars (és a dir, que han venut a l’exterior els darrers quatre anys de manera consecutiva).
Les exportacions catalanes han registrat aquest 2017 la xifra més alta de la sèrie històrica per setè any consecutiu