Actualment ja hi ha 81 entitats catalanes que compten amb el segell TECNIO entre grups de recerca, universitats, centres tecnològics, instituts hospitalaris i enginyeries i empreses de base tecnològica.
- El segell TECNIO permet que empreses catalanes puguin saber on dirigir-se si necessiten tecnologia per crear o millorar productes, resoldre reptes tecnològics i participar en programes internacionals d’R+D i innovació.
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- ha acreditat 9 noves entitats catalanes amb el segell TECNIO. Aquesta acreditació té com a objectiu impulsar la transferència tecnològica a Catalunya i identificar les entitats catalanes que ofereixen tecnologia a empreses, especialment pimes, per fer-les més competitives i innovadores.
Els nous agents acreditats són els següents:
- De la Universitat de Barcelona (UB): el Centre per a la Producció i Validació de Teràpies Avançades (CREATIO), el Data Science i el grup de recerca MAIMA-Isòtops estables i Mineralogia.
- De la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): l’Institut de Tècniques Energètiques (INTE) i l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI)
- De la Universitat Pompeu Fabra (UPF): el Barcelona Centre of New Medical Technologies (BCN Medtech) i el Grup de Tractament Automàtic del Llenguatge Natural (TALN)
- De la Universitat de Lleida (UdL): el Grup de recerca en energia i intel·ligència artificial (GREiA)
- Del CSIC: el Medicinal Chemistry & Synthesis (MCS)
Així, en total ja hi ha 81 entitats catalanes acreditades amb el segell TECNIO entre grups de recerca, centres CERCA i del CSIC, universitats, centres tecnològics, instituts hospitalaris i enginyeries i empreses de base tecnològica. Aquest segell permet que pimes i empreses catalanes puguin saber on dirigir-se en cas de necessitar tecnologia per desenvolupar o millorar nous productes, faciliten l’accés a nous socis i proveïdors estratègics per resoldre reptes tecnològics i els facilita la participació a programes internacionals i locals d’R+D d’innovació. En aquest sentit, ACCIÓ també va impulsar INNOTEC, una línia d’ajuts adreçada a pimes catalanes que realitzen projectes d’R+D i innovació en col·laboració amb els agents que compten amb el segell TECNIO.
ACCIÓ també va impulsar INNOTEC, una línia d’ajuts adreçada a pimes catalanes que realitzen projectes en col·laboració amb els agents que compten amb el segell TECNIO.