ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ acredita 9 entitats catalanes amb el segell TECNIO per impulsar la transferència tecnològica

Actualment ja hi ha 81 entitats catalanes que compten amb el segell TECNIO entre grups de recerca, universitats, centres tecnològics, instituts hospitalaris i enginyeries i empreses de base tecnològica.

14/12/2018 11:00
Tecnio
  • El segell TECNIO permet que empreses catalanes puguin saber on dirigir-se si necessiten tecnologia per crear o millorar productes, resoldre reptes tecnològics i participar en programes internacionals d’R+D i innovació.

 

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- ha acreditat 9 noves entitats catalanes amb el segell TECNIO. Aquesta acreditació té com a objectiu impulsar la transferència tecnològica a Catalunya i identificar les entitats catalanes que ofereixen tecnologia a empreses, especialment pimes, per fer-les més competitives i innovadores.

Els nous agents acreditats són els següents:

  • De la Universitat de Barcelona (UB): el Centre per a la Producció i Validació de Teràpies Avançades (CREATIO), el Data Science i el grup de recerca MAIMA-Isòtops estables i Mineralogia.
  • De la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): l’Institut de Tècniques Energètiques (INTE) i l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI)
  • De la Universitat Pompeu Fabra (UPF): el Barcelona Centre of New Medical Technologies (BCN Medtech) i el Grup de Tractament Automàtic del Llenguatge Natural (TALN)
  • De la Universitat de Lleida (UdL): el Grup de recerca en energia i intel·ligència artificial (GREiA)
  • Del CSIC: el Medicinal Chemistry & Synthesis (MCS)

Així, en total ja hi ha 81 entitats catalanes acreditades amb el segell TECNIO entre grups de recerca, centres CERCA i del CSIC, universitats, centres tecnològics, instituts hospitalaris i enginyeries i empreses de base tecnològica. Aquest segell permet que pimes i empreses catalanes puguin saber on dirigir-se en cas de necessitar tecnologia per desenvolupar o millorar nous productes, faciliten l’accés a nous socis i proveïdors estratègics per resoldre reptes tecnològics i els facilita la participació a programes internacionals i locals d’R+D d’innovació. En aquest sentit, ACCIÓ també va impulsar INNOTEC, una línia d’ajuts adreçada a pimes catalanes que realitzen projectes d’R+D i innovació en col·laboració amb els agents que compten amb el segell TECNIO.

ACCIÓ també va impulsar INNOTEC, una línia d’ajuts adreçada a pimes catalanes que realitzen projectes en col·laboració amb els agents que compten amb el segell TECNIO.

Serveis relacionats