ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern recull el premi del grup Financial Times per la seva estratègia en captació d’inversions estrangeres

El grup britànic reconeix l’agència pública ACCIÓ del Departament d’Empresa i Coneixement per l’estratègia que segueix des de Barcelona i la xarxa de 40 oficines arreu del món per atraure nous projectes d’inversió estrangera.

12/03/2019 12:57
Trinitat Bofarull recull premi Fdi
  • El guardó destaca així Catalunya d’entre més de 100 localitzacions a escala internacional.

 

El Govern ha recollit aquest dimarts el premi del Financial Times que reconeix l’estratègia en captació d’inversions estrangeres de l’agència pública ACCIÓ del Departament d’Empresa i Coneixement. La cerimònia d’entrega del guardó ha tingut lloc a Cannes (França), en el marc de la fira professional MIPIM que se celebra aquesta setmana.

En concret, el premi ha estat entregat per la publicació ‘fDi Magazine’ del grup britànic. Es tracta del guardó Investment Promotion Agency of the Year - Highly commended, que destaca així Catalunya d’entre 112 localitzacions d’arreu del món. El guardó ha estat recollit per Trinitat Bofarull, directora d’Inversió i Empreses Estrangeres d’ACCIÓ.

Creada l’any 1985, Catalonia Trade & Investment és la unitat d’ACCIÓ especialitzada en la captació d’inversions estrangeres. Treballa des de la seu de Barcelona i a través de la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ arreu del món. En aquest sentit, la publicació ‘fDi Magazine’ ha reconegut diverses iniciatives que segueix l’agència per captar inversions estrangeres, com la ‘China Desk’ (per captar projectes provinents de la Xina mitjançant de l’oficina d’ACCIÓ a Xangai), el ‘Second footprint’ (que promou inversions de multinacionals que ja són presents a Europa i busquen reinversions a la regió) o l’estratègia per atreure projectes vinculats a la indústria 4.0.

Des de la Generalitat de Catalunya l’atracció d’inversió estrangera és una prioritat per la creació de riquesa, valor afegit i llocs de treball. L’objectiu de Catalonia Trade & Investment és facilitar que noves multinacionals inverteixin a Catalunya al mateix temps que les que ja hi són presents duguin a terme ampliacions i reinversions. Treballa des de la promoció de Catalunya a l’exterior, la preparació conjunta de candidatures per a les empreses per dur a terme les inversions a Catalunya, l’assessorament integral durant tot el procés d’inversió i el seguiment un cop ja s’ha materialitzat.

L’objectiu de Catalonia Trade & Investment és facilitar que noves multinacionals inverteixin a Catalunya