ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern acorda destinar 20 milions d'euros a Eurecat i als seus centres adscrits

L'ajut, atorgat per ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del departament d'Empresa i Coneixement-, té per objectiu el desenvolupament de línies de recerca industrial i accelerar la transferència tecnològica a les empreses catalanes

28/07/2020 02:00
Eurecat

El Govern ha aprovat aquest dimarts que ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- destini 20 milions d’euros a Eurecat i als seus centres adscrits per impulsar-ne la seva activitat com a centre tecnològic de referència a Catalunya.

L’objectiu de l’ajut és que els centres desenvolupin línies de recerca industrial pròpia que els permetin generar tecnologia diferencial que, posteriorment, incorporin les empreses catalanes per ser més competitives mitjançant serveis, contractes d’R+D, llicències de patents o creació de noves empreses de base tecnològica. L’ajut s’emmarca dins de les actuacions de la Generalitat per impulsar la indústria, fer créixer el nombre d’empreses innovadores, augmentar la innovació a les empreses, accelerar la transferència tecnològica i internacionalitzar la innovació catalana. 

Eurecat va néixer arran de la política d’integració de centres tecnològics a Catalunya per tal de guanyar massa crítica i més eficiència, millorar el servei al teixit empresarial català i la connexió internacional. D’aquesta manera es van fusionar els centres tecnològics ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Media i BDigital; al mateix temps que també es va comptar amb CTM Centre Tecnològic, que actuava com a centre adscrit i amb dependència funcional directa d’Eurecat. Posteriorment va absorbir el CTNS de Reus, MAQCENTRE de Lleida, el CTQC de Tarragona, la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el CTM Centre Tecnològic. D’altra banda, a finals de l’any 2016 la fundació Eurecat i Leitat van signar un acord de vinculació permanent entre els dos centres tecnològics amb la finalitat de promoure un únic projecte estratègic estructural i funcional.

L'ajut s'emmarca dins de les actuacions de la Generalitat per impulsar la indústria, la innovació a les empreses i la transferència tecnològica