ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Pekatherm introdueix els seus productes de calor tèxtil a més de 2.700 punts de venda de Turquia

El fabricant de productes com cobrellits i mantes elèctriques, amb seu a Cerdanyola del Vallès, ha arribat a un acord amb un dels principals distribuïdors del país

14/03/2021 11:00
L’empresa catalana Pekatherm introdueix els seus productes de calor tèxtil a més de 2.700 punts de venda de Turquia
  • Per aquest acord la companyia ha comptat amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Istanbul.
  • Pekatherm, fundada el 2008, ha dut a terme tota la negociació en format virtual a causa de la pandèmia.

L’empresa catalana Pekatherm, de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), fabricant de productes del que es coneix com a calor tèxtil, dedicats a la cura i el benestar personal, ha arribat a un acord amb un dels principals distribuïdors de Turquia en l’àmbit de la salut per a la venda dels seus productes a 2.600 farmàcies i 140 ortopèdies i clíniques. En una primera comanda feta aquest 2021, que també proveirà fins a 20 botigues en línia, Pekatherm ha exportat a Turquia cobrellits elèctrics així com guants, coixins i embenats tèrmics.

Per tancar aquest acord, l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Istanbul.

Per al director comercial de Pekatherm, Carlos Rodrigues, “Turquia és un mercat complicat perquè és molt tancat, però molt interessant perquè és un gran consumidor de productes com els nostres”. En aquest sentit, destaca que “el mercat turc coneix molt bé la calor tèxtil, però la nostra marca és nova per ells. Poder entrar-hi de la mà de les principals cadenes i plataformes digitals és un gran pas per fer-nos-hi un lloc”. De fet, l’empresa preveu ampliar en properes comandes el seu ventall d’exportació a Turquia amb la gamma de mantes elèctriques.

Tota la negociació de l’acord s’ha realitzat de forma virtual atesa la situació de restricció de mobilitat causada per la pandèmia de la COVID-19. “Com que ara no podem visitar els clients, directament els enviem els nostres productes perquè en comprovin la qualitat”, explica Rodrigues. Després de mantenir converses amb dos possibles clients, finalment Pekatherm ha arribat a un acord d’exclusivitat amb el seu nou distribuïdor a Turquia durant dos anys.

L’empresa de Cerdanyola del Vallès treballa també el canal digital, que li ha permès diversificar les exportacions. “Som presents a la majoria de plataformes i ara també serem a Turquia, un canal on esperem créixer amb molta força”, apunta Rodrigues.

Pel responsable de Pekatherm, “el suport de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Istanbul ha estat clau per poder tancar l’acord. El turc és un mercat complex i disposar de la seva intermediació ha resultat fonamental per a la identificació del client i la negociació del contracte”.

Pekatherm, fundada el 2008, està ubicada a Cerdanyola del Vallès. A banda del mercat turc, també exporta els seus productes a tota la Unió Europea, Rússia, l’Argentina i Xile; i recentment també ha tancat un acord per començar a fer-ho als Estats Units.

La xarxa d’Oficines Exteriors de Catalunya activa nous serveis durant la pandèmia

El projecte de Pekatherm ha estat un dels que ha fet ús dels nous serveis activats per la xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya arran de la situació d’emergència provocada per la COVID-19. En aquest context marcat pel domini dels canals digitals, les empreses catalanes es poden posar en contacte amb la xarxa de 40 oficines per rebre assessorament personalitzat sobre la situació actual en més de 100 països.

Així, les oficines d’ACCIÓ poden acompanyar les empreses, resoldre dubtes o oferir informació en temps real en àmbits com el marc legal de cada país, les polítiques duaneres, els requisits per entregar mercaderies o les mesures laborals que s’estan adoptant. Alhora, la xarxa d’oficines d’ACCIÓ també pot donar suport a les més de 8.100 filials catalanes a l’estranger.

La companyia s'especialitza en la distribució de productes per a l’àmbit professional de la construcció i les reformes