La solució de l’empresa utilitza intel·ligència artificial i s’aplica per al control de qualitat o el guiatge de robots en múltiples sectors industrials
- Indeep Vision ha rebut un ajut directe de 75.000 euros d’ACCIÓ de la línia Startup Capital, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb alt potencial tecnològic.
- La startup ja ha validat la tecnologia en diversos projectes per empreses com Hipra o Tadesan i preveu duplicar la facturació aquest any 2022.
La startup catalana Indeep Vision ha desenvolupat una tecnologia de visió artificial que permet l’automatització de processos industrials que, fins ara, requerien la supervisió de l’ull humà. A través de deep learning i la intel·ligència artificial, la solució de l’empresa permet millorar el control de qualitat o el guiatge de robots en tasques que, sovint, resulten monòtones o perilloses per als treballadors.
Indeep Vision ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Aquest ajut, de 75.000 euros, li ha permès impulsar la seva tecnologia en la fase inicial de la companyia.
La tecnologia d’Indeep Vision s’integra fàcilment als processos industrials de múltiples indústries. Per exemple, en el sector alimentari, permet supervisar el llescat de les safates de productes com els embotits. D’aquesta manera, ràpidament controla el seu aspecte i col·locació per fer-ne el control estètic i de qualitat abans de completar l’envasat.
Aquest control estètic és universal per a qualsevol tipus de llescat i s’instal·la en una línia multi format on es poden fabricar diversos productes en diferents moments. Jordi Vallès, CEO d’Indeep Vision, assenyala que “com que no treballa amb receptes, si no que és genèrica, és molt ràpida d’instal·lar i no necessita configuració”. Així, “sigui quin sigui el producte que es fabrica inspeccionarà cada safata i permetrà descartar les unitats que no siguin comercialitzables”. Pel dirigent de la startup, aquesta “capacitat de generalitzar és un dels grans avantatges de la visió artificial basada en intel·ligència artificial”.
En aquest sentit, Vallès recorda que “la baula feble en la digitalització de la indústria és la visió artificial perquè mai no ha acabat de funcionar bé”. Amb l’aparició del deep learning, assegura, això canvia perquè poden oferir “la mateixa o major fiabilitat que una persona i la seva capacitat de comprensió de la imatge, de tal manera que permet automatitzar coses que fins ara no es podien fer”.
En aquest sentit, Vallès també apunta que “gràcies a la intel·ligència artificial el sistema pren decisions automàtiques i és capaç de detectar quan hi ha dubtes i en guarda la imatge. Amb elles va aprenent contínuament i permet a la indústria detectar petits canvis i adaptar-s’hi”. A més, afegeix, “estalvia la tasca de supervisió de l’ull humà enmig de processos industrials que poden ser perillosos per la seva integritat física”.
Indeep Vision és una de les empreses pioneres a desenvolupar solucions de visió artificial a Catalunya, una tecnologia que “fins ara s’acostuma a importar dels Estats Units o Alemanya”, ressalta el seu CEO.
La startup va rebre l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ l’any 2020. Per Vallès, aquest suport els ha permès “contractar talent, guanyar visibilitat i tenir la tranquil·litat necessària per poder desenvolupar i validar la tecnologia”. En aquest sentit, Indeep Vision ha estat validant la seva solució durant el 2021 integrant-la en els processos industrials d’empreses com Hipra, en l’àmbit farmacèutic; o Tadesan, en el sector de la injecció de plàstics.
Fundada a Olot el 2019, Indeep Vision traslladarà properament la seva seu a Riudellots de la Selva (La Selva). Durant aquest 2022 també preveu ampliar la plantilla fins als cinc treballadors i duplicar la seva facturació.
La tecnologia d’Indeep Vision s’integra fàcilment als processos industrials de múltiples indústries