Ho ha donat a conèixer Aragonès acompanyat pel conseller Torrent durant una visita a la seu de la companyia a Baden-Württemberg
- Aquest projecte d’inversió compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
- Freudenberg, que compta amb 47.777 treballadors a escala internacional i 5 plantes productives a Catalunya, començarà properament la construcció de la nova fàbrica de Parets del Vallès, que estarà altament robotitzada i tindrà una superfície de 6.500 m2.
La multinacional alemanya Freudenberg invertirà 10 milions d’euros per construir una nova planta de producció de components d’automoció a Parets del Vallès (Vallès Oriental). Ho ha anunciat aquest dimecres el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se amb directius de la companyia a la seu de Freudenberg a Baden-Württemberg (Alemanya).
El projecte d’inversió de l’empresa alemanya, que compta amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, permetrà a la companyia augmentar un 15% la productivitat actual de producció de components d’amortidors i sistemes de direcció de la planta de Parets del Vallès. Les noves instal·lacions, que substituiran una planta més antiga, tindran una superfície de 6.500 m2, estaran altament robotitzades i operaran sense fer ús de combustibles fòssils.
En el marc de la visita, Aragonès i Torrent s’han reunit amb la Chief Human Resources Oficer i membre de la junta directiva de Freudenberg, Esther Loidl, i el Country Representative de la companyia a l’Estat espanyol, Jaume Cané. El president de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que “Freudenberg ha vist el nostre país com a territori on poder créixer i invertir”. “Aquesta nova planta és un clar exemple del procés de reindustrialització que estem promovent des del Govern de la Generalitat”, ha subratllat.
El president també ha posat l’accent en la importància que “any rere any els lligams econòmics entre Catalunya i Alemanya han anat creixent i s’han anat fent més forts”. Aquestes relacions econòmiques “són una part integral i fonamental de l’estratègia d’internacionalització econòmica de la nostra estratègia com a país” i “per això som aquí, per seguir potenciant Catalunya com un dels territoris més interessants d’Europa per invertir”. “Catalunya és terra d’inversions”, ha conclòs.
Durant la seva intervenció, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha explicat que des del Govern “ens hem fixat l’objectiu prioritari de reindustrialitzar Catalunya, en clau verda, amb indústria 4.0, i amb especial atenció al sector de l’automoció, per la seva importància estratègica”. Per Torrent, “la nova inversió de Freudenberg Group a Catalunya respon a tot això: projecte industrial, del sector de l’automoció, amb una planta d’alt valor tecnològic, de producció sostenible, que operarà sense fer ús de combustibles fòssils”. En aquest sentit, aquesta nova inversió “és un exemple més de la capacitat d’atracció que té Catalunya per a les empreses alemanyes”. “Aquesta relació amb Alemanya, motor econòmic i industrial d’Europa, reforça la nostra estratègia”, ha conclòs.
Per la seva banda, Jaume Cané ha destacat “la necessitat de treballar conjuntament empreses i institucions per poder facilitar la implementació i el manteniment d’inversions estrangeres”. Per Cané, “aquesta trobada n’és un bon exemple i amb un marcat caràcter internacional”. En aquest sentit, apunta, “per Freudenberg és també una satisfacció poder compartir el que fem a Alemanya en matèria de formació dual com a model d’èxit en l’ocupabilitat del talent jove i de la millora en la productivitat”.
Amb aquest nou projecte d’inversió Freudenberg reforça el seu compromís per l’activitat industrial a Catalunya, on és present des de l’any 1967 amb cinc plantes productives ubicades a Parets del Vallès i Martorell. A banda de fabricar components per l’automoció, compta amb divisions dedicades a la producció de productes de neteja -sota la marca Vileda-, teles no teixides, lubricants, filtres industrials i tancaments mecànics. Actualment compta amb 750 treballadors a Catalunya i una facturació de 300 milions d’euros anuals.
El grup tecnològic Freudenberg, fundat el 1849, compta amb 47.777 treballadors a escala internacional i presència a 58 països. Amb unes vendes de gairebé 9.000 milions d’euros el 2020, inverteix un 5% de la seva facturació en R+D.
Alemanya, un dels primers socis comercials de Catalunya
Les exportacions catalanes a Alemanya van créixer un 17,7% el 2021 i van assolir els 8.100 milions d’euros, superant així els nivells previs a la pandèmia. Actualment 4.000 empreses catalanes exporten en aquest mercat, que és el segon soci comercial de Catalunya al món, només per darrera de França. Les vendes catalanes a Alemanya estan liderades per vehicles, productes farmacèutics i plàstics.
D’altra banda, la inversió estrangera a Catalunya provinent d’Alemanya va superar el 2020 -darreres dades disponibles- els 820 milions d’euros, el volum més elevat dels darrers 5 anys. De fet, Catalunya representa més de la meitat (51,6%) de la inversió d’Alemanya destinada a l’Estat espanyol.
Aquesta inversió permetrà a la companyia augmentar un 15% la productivitat actual de producció de components d’amortidors i sistemes de direcció de la planta de Parets del Vallès