El DIH4CAT està impulsat per la Generalitat, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, i2CAT, Leitat, la UPC, el Barcelona Supercomputing Center i IESE Business School
- L’objectiu d’aquest projecte és impulsar que les empreses incorporin tecnologia avançada en àmbits com la robòtica, la supercomputació, la intel·ligència artificial o la ciberseguretat, entre d’altres.
- A banda dels 2,8 MEUR de la Comissió Europea, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Economia i Competitivitat i els socis del projecte aportaran fins a 4 milions d’euros a la iniciativa.
La Comissió Europea ha triat el consorci público-privat català DIH4CAT com un dels hubs de la Unió Europea responsables de la transformació digital de les pimes. Així, el DIH4CAT esdevé un dels European Digital Innovation Hubs (EDIH) amb l’objectiu de contribuir que el 75% de les pimes europees hagin dut a terme processos de digitalització avançada al 2030.
Amb aquest reconeixement, la Comissió Europea destinarà 2,8 milions d’euros al projecte català, que està impulsat pel Departament d’Empresa i Treball mitjançant ACCIÓ, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, i2CAT, Leitat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Barcelona Supercomputing Center (BCS) i IESE Business School. A banda dels 2,8 MEUR de la Comissió Europea, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Economia i Competitivitat i els socis del projecte aportaran fins a 4 milions d’euros a la iniciativa.
Així, el DIH4CAT facilitarà que les empreses catalanes puguin fer proves i testeigs de tecnologies avançades abans d’invertir per implementar-les als seus negocis. De moment, aquest estiu ja es destinaran ajuts de fins a 10.000 euros a 100 empreses catalanes perquè puguin dur a terme aquestes proves de concepte, desenvolupament de prototips o assajos als laboratoris i infraestructures dels membres del DIH4CAT. Les tecnologies que podran testejar estaran vinculades amb la impressió 3D, la robòtica, la supercomputació/quàntica, la ciberseguretat, el blockchain, la intel·ligència artificial, el big data, l’IoT, el 5G i la fotònica.
En paral·lel, també s’oferiran serveis de consultoria tecnològica prèvia al testeig; formació tecnològica especialitzada; connexió amb l’ecosistema d’innovació, i assessorament en la cerca de finançament. El DIH4CAT es configura com un centre de serveis en xarxa, a manera de "finestreta única" a través de la qual les empreses i les institucions públiques poden accedir a capacitat, solucions i infraestructures tecnològiques per impulsar la seva transformació digital.
A banda del finançament de la Generalitat i la Comissió Europea, el DIH4CAT també optarà a una línia de fons Next Generation vehiculada a través Fundació EOI del Ministeri d’Economia i Competitivitat que en total comptarà amb una dotació superior als 40 milions d’euros per a tot l’Estat espanyol. En aquest cas, els ajuts a cada empresa seran d’entre 30.000 i 60.000 euros.
El DIH4CAT també posa a disposició de les empreses una eina d’autoorientació per analitzar el seu grau de maduresa digital d’una manera ràpida, senzilla i àgil. Després de fer el test d'autodiagnòstic, les empreses poden obtenir automàticament un informe personalitzat amb l’avaluació de la maduresa digital, seguit d’un conjunt de recomanacions i propers passos per avançar en la transformació digital, i acompanyat amb la identificació dels principals recursos d’interès del DIH4CAT i dels nodes tecnològics que l’integren.
El DIH4CAT facilitarà que les empreses catalanes puguin fer proves i testeigs de tecnologies avançades abans d’invertir per implementar-les als seus negocis