Segons els primers estudis preliminars, el nou producte creat per l’empresa arrossaire podria oferir beneficis neurològics com la reducció de l’angoixa o l’insomni
- Segons els primers estudis preliminars, el nou producte creat per l’empresa arrossaire podria oferir beneficis neurològics com la reducció de l’angoixa o l’insomni
- Per al desenvolupament d’aquest producte, Nomen ha comptat amb el suport d’ACCIÓ (Departament d’Empresa i Treball) mitjançant un ajut de 73.900 euros de la línia de Noves Oportunitats de Negoci
- Un cop desenvolupat el producte, la companyia ebrenca es focalitza actualment en la cerca d’un soci industrial per al seu desenvolupament final i l’arribada al mercat
Diumenge, 22 de juny de 2025. L’empresa Nomen Foods (Deltebre, Baix Ebre) ha desenvolupat un nou tipus d’arròs germinat que, segons els primers estudis preliminars, podria oferir beneficis neurològics com la calma de l’angoixa i l’insomni, així com beneficis hepàtics i antiinflamatoris, gràcies al seu alt contingut de GABA.
Per al desenvolupament d’aquest nou producte, Nomen Foods ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, mitjançant un ajut de 73.900 euros de la línia de Noves Oportunitats de Negoci.
L’arròs germinat suposa una nova variant de l’arròs integral que, amb un innovador mètode de producció, ofereix un producte amb unes propietats nutricionals superiors a l’arròs convencional i amb una cocció més ràpida. Aquesta nova varietat disposa d’un elevat contingut en GABA (13 vegades més que en l’arròs blanc), un àcid gamma-aminobutíric que és el principal neurotransmissor inhibidor en el sistema nerviós central. Aquesta alta concentració de GABA és la que permet una regulació de l’excitació neuronal en tot el sistema nerviós que pot oferir beneficis neurològics.
Raúl Carles, director corporatiu de Nomen Foods, situa en l’any 2016 l’inici del camí amb la compra d’una màquina germinadora d’arròs. “Sempre hem tingut voluntat d’innovar i desenvolupar nous productes i amb la germinadora vam voler explorar on podíem arribar”, recorda. “Vam descobrir que el nivell de GABA que assolíem era molt elevat, fet que provoca la inhibició de la comunicació entre neurones i pot afavorir la reducció de l’angoixa o l’insomni”, assenyala.
Un cop desenvolupada aquesta nova variant d’arròs i realitzats els primers estudis preliminars que indiquen els potencials beneficis neurològics, hepàtics i antiinflamatoris, el repte de Nomen és poder iniciar els estudis necessaris per obtenir els segells que permeten la comercialització del producte promocionant-ne els beneficis mèdics.
Una nova fase del projecte, d’elevada inversió, per a la qual la companyia es troba en procés de cerca de soci industrial. “Estem explorant diverses opcions de socis que ens permetin abordar aquesta nova fase i iniciar la producció a gran escala tant per a marca pròpia com per a tercers”, explica el dirigent de Nomen Foods.
Nomen Foods és una societat creada l’any 2017 a Deltebre (Baix Ebre) i forma part d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, una cooperativa que recull anualment 35.000 tones d’arròs de diferents varietats a l’entorn del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Nomen Foods és també la primera empresa arrossera del món amb el certificat B Corp, que distingeix les companyies amb destacats estàndards socials, ambientals i comunitaris.
L’arròs germinat suposa una nova variant de l’arròs integral que, amb un innovador mètode de producció, ofereix un producte amb unes propietats nutricionals superiors a l’arròs convencional