El projecte d’ordenació urbana Grand Paris compta amb un pressupost de 3,9 bilions d’euros i contempla la construcció de 200km de vies de metro i 68 estacions per transportar 2 milions de passatgers cada dia dins de l’àrea metropolitana de París
- En el marc d’una missió organitzada per ACCIÓ, aquesta setmana la delegació catalana està mantenint reunions de treball amb l’entitat responsable del projecte i les empreses constructores implicades.
- L’objectiu és guanyar licitacions en àmbits com l’enginyeria dels túnels, la decoració interna i externa de les estacions o la construcció dels nous habitatges que es crearan com a conseqüència del projecte.
16 empreses catalanes participen aquesta setmana en una missió empresarial a París amb l’objectiu d’accedir a les licitacions del pla d’ordenació urbana Grand Paris, el projecte d’infraestructures més gran d’Europa. Es tracta d’una missió empresarial organitzada conjuntament entre ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat– i l’entitat responsable del projecte, la Societé du Grand Paris.
El projecte consisteix a crear quatre noves línies de metro automàtic, fet que suposarà la construcció de 200 km de vies addicionals als 400 km que existeixen ara a la regió metropolitana de l’Île de France. A més, s’hi construiran 7 centres tècnics i 68 estacions amb l’objectiu que el 90% dels residents a l’àrea visqui a menys de 2 km d’una estació. La iniciativa compta amb un pressupost de 3,9 bilions d’euros i ha de contribuir a l’ordenació urbana de la regió amb l’horitzó dels Jocs Olímpics que se celebraran a la capital francesa l’any 2024.
En el marc de la missió empresarial, les empreses s’han reunit amb l’entitat pública responsable del projecte, la Societé du Grand Paris, l’ens creat per dissenyar i gestionar totes les inversions derivades de la construcció d’aquesta infraestructura. D’aquesta manera, la delegació catalana ha conegut de primera mà les característiques de la iniciativa, les oportunitats de negoci concretes que se’n deriven i les licitacions públiques a les quals poden accedir. Les empreses catalanes també han mantingut reunions amb les constructores, arquitectes i caps d’obra implicats en el projecte i han assistit a sessions de formació per conèixer en detall el funcionament de les licitacions públiques franceses.
En aquest sentit, en el marc del Grand Paris, l’objectiu és que les empreses catalanes puguin optar a licitacions en sectors com l’enginyeria dels túnels, la decoració interna i externa de les estacions o la construcció dels nous habitatges que es crearan com a conseqüència del projecte.
La delegació catalana ha conegut de primera mà les característiques de la iniciativa, les oportunitats de negoci concretes que se’n deriven i les licitacions públiques a les quals poden accedir