ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa neerlandesa AkzoNobel crea 65 llocs de treball a Barcelona amb l’obertura d’un hub de planificació per a tot Europa

La companyia centralitza així a les seves les instal·lacions de la Zona Franca la planificació i gestió de més de 30 plantes de producció de pintures i 125 magatzems de la multinacional a Europa

24/11/2021 11:00
L’empresa neerlandesa AkzoNobel crea 65 llocs de treball a Barcelona amb l’obertura d’un hub de planificació per a tot Europa
  • Per a la seva expansió a Catalunya, AkzoNobel compta amb el suport d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa.
  • AkzoNobel, una de les empreses líders en la fabricació de pintures i recobriments, compta amb 1.140 treballadors a Catalunya.

L’empresa dels Països Baixos AkzoNobel, dedicada a la fabricació de pintures i recobriments, ha inaugurat aquest dimecres un nou hub a Barcelona per centralitzar la planificació i gestió de totes les plantes de producció i magatzems de la companyia arreu d’Europa. La creació d’aquest hub, ubicat a les instal·lacions de la companyia a la Zona Franca, ha suposat la creació de 65 llocs de treball qualificats.

Per a la seva expansió a Catalunya AkzoNobel compta amb el suport d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha més de 500 empreses dels Països Baixos ubicades a Catalunya.

El nou EMEA Planning Hub, format majoritàriament per enginyers, es dedicarà a la gestió i planificació de les 30 plantes de producció i 125 magatzems de la companyia a les regions d’Europa amb l’objectiu de potenciar la capacitat de les instal·lacions i optimitzar-ne el rendiment. Estarà centrat en la línia de negoci d’AkzoNobel dedicada a la producció de revestiments per a altres companyies i complementarà l’altre hub de l’empresa ubicat a Sassenheim (Països Baixos), que s’enfoca en la gestió de la línia de pintures decoratives per al consumidor final.

Durant la seva intervenció, la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ ha assegurat que "l’obertura d’aquest centre de planificació és un exemple del tipus de projecte d’inversió estrangera industrial, productiva i d’alt valor afegit que volem captar des de la Generalitat". "Un projecte que contribuirà a consolidar el sector químic a Catalunya, el tercer més rellevant de la nostra economia i el primer pel que fa a les exportacions", ha subratllat. Pel que fa a la captació de nous projectes d’inversió estrangera, Mas ha explicat que la pandèmia ha provocat "una sacsejada de l’estructura econòmica internacional i que moltes empreses es replantegin la ubicació de les seves fàbriques, una situació que Catalunya ha d’aprofitar amb tots els seus actius per ampliar la capacitat productiva industrial de tot el territori".

Per la seva banda, la Supply Chain Chief Officer d’AkzoNobel, Karen-Marie Katholm, ha destacat que "Barcelona ha demostrat ser el lloc adequat per atraure talent i obrir aquest centre de planificació, en un entorn amb moltes capacitats vinculades al supply chain". Katholm ha explicat que "hem estat invertint contínuament aquí els últims cinc anys" i que "amb el nou hub de planificació aportem a Barcelona la nostra experiència digital i logística".

Creixement a Catalunya

Amb presència comercial a més de 150 països, AkzoNobel compta actualment amb 1.140 treballadors a Catalunya, 560 dels quals ubicats a les instal·lacions de la Zona Franca, la seu central de la companyia a l’Estat espanyol. Amb el nou hub, la multinacional reforça la seva presència a Catalunya, on compta amb altres línies de negoci en àmbits com les pintures en pols, les pintures decoratives o les que s’apliquen en el sector de l’automoció o l’aeroespecial, entre altres. Recentment AkzoNobel ha adquirit empreses com Titan i Xylazel i preveu tancar l’any 2021 amb una producció de 98.000 tones a l’Estat espanyol.

A la inauguració també hi han assistit el cònsol d’Holanda, Dirk Kremer; el president d’ASEFAPI, Jose Luis Díez; i el director d’urbanisme del Consorci Zona Franca, Mario Serrano, entre altres representants.

AkzoNobel compta actualment amb 1.140 treballadors a Catalunya, 560 dels quals ubicats a les instal·lacions de la Zona Franca, la seu central de la companyia a l’Estat espanyol