Les trobades virtuals han tingut lloc aquesta setmana en la cinquena edició de la missió inversa 'agrotech' -organitzada per ACCIÓ amb col·laboració de FEMAC - amb l’objectiu d’impulsar les exportacions del sector de les tecnologies agrícoles
- A la missió han participat 72 importadors, que s’han reunit amb empreses catalanes dels subsectors de llavors i vivers, fertilitzants, fitosanitaris, eines i maquinària agrícola, sistemes de reg i d'embalatge primari, drons, intel·ligència artificial i IOT.
Un total de 31 empreses catalanes del sector de les tecnologies agrícoles o agrotech han mantingut aquesta setmana més de 200 reunions de negoci virtuals amb empreses importadores de 27 països d’arreu del món. Es tracta de la cinquena edició de la missió empresarial inversa, la tercera en format virtual, organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del departament d’Empresa i Treball-, que pretén donar visibilitat internacional i impulsar les exportacions del sector de les tecnologies agrícoles.
En concret, les empreses catalanes s’han pogut reunir amb 72 companyies importadores provinents dels següents països: Canadà, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Jamaica, Perú, Brasil, Uruguai, Paraguai, Bolívia, Xile, Lituània, Letònia, Polònia, República Txeca, Eslovàquia, Bulgària, Grècia, Sèrbia, Uzbekistan, Ghana, Costa d’Ivori, Kenya, Uganda, Sud-Àfrica, Austràlia i Nova Zelanda.
La missió, organitzada en col·laboració amb el Clúster de Medis de producció Agrícola de Catalunya (FEMAC), s’adreça a empreses especialitzades en equipaments i productes agrícoles amb un alt valor competitiu, i té l’objectiu d’obrir noves línies de negoci i fomentar les exportacions a aquests països. Les empreses participants, provinents de tot Catalunya, s’especialitzen en els subsectors de les llavors, els vivers, els fertilitzants, els fitosanitaris, l’equipament i maquinària agrícola, els sistemes de reg i d'embalatge primari, els drons, els sensors, la intel·ligència artificial i la IOT.
Així, les empreses catalanes han pogut presentar els seus productes o serveis als importadors seleccionats a través de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya ubicades arreu dels diferents països. Les reunions han permès a les empreses adquirir coneixement en l’àmbit de negoci, com els problemes i necessitats concretes del sector, aprofundir en qüestions més específiques com els tipus de conreu, identificar les diverses tendències de mercat i conèixer la competència.
Les empreses catalanes han pogut presentar els seus productes o serveis als importadors seleccionats a través de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya