L’entitat d’inversió privada Tucano assegurarà les inversions necessàries a la fàbrica per al desenvolupament d’un pla de negoci que augmenti la facturació un 50% en 8 anys
- Aquesta operació ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Indústria i d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
- La nova empresa Tecco Automotive continuarà fabricant els mateixos productes per a interiors de vehicles que es feien fins ara a la planta i mantindrà la mateixa cartera de clients, entre els quals destaquen Daimler i Seat.
L’entitat d’inversió privada Tucano ha adquirit una planta d’automoció a Olèrdola (Alt Penedès) i ha posat en marxa una nova empresa amb el nom de Tecco Automotive. La planta es trobava en un procés de desinversió per part d’una multinacional del sector, i aquesta operació ha fet possible el manteniment de 120 llocs de treball a la fàbrica. Tucano s’ha compromès també a assegurar les inversions necessàries per al desenvolupament d’un pla de negoci que permeti augmentar la facturació un mínim del 50% en els pròxims 8 anys.
L’operació ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Indústria i d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. En concret, des de l'àrea Catalonia Trade & Investment s’ha assessorat durant tot el procés d’inversió per facilitar el manteniment dels llocs de treball. Aquesta unitat treballa des de Catalunya i des de la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya, al mateix temps que assessora les ja establertes al territori en processos de reinversió i transformació.
L’empresa ha rebut aquest divendres la visita del Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, que ha destacat que "la creació de Tecco Automotive és una molt bona notícia per a la comarca i per a Catalunya, ja que l’automoció és un sector estratègic per al nostre país". Castellanos ha volgut destacar que "des del Govern donem un suport actiu a les nostres empreses per impulsar la creació de riquesa i la dinamització del territori".
Segons Rafael Diloy, CEO de Tecco Automotive, "la proposta de compra de Tucano era a mig-llarg termini i estava molt alineada amb la nostra filosofia de creixement per a l’empresa". Diloy explica que "l’equip directiu de Tecco Automotive és el mateix que hi havia a l’empresa anterior; tenim més de 30 anys d’experiència en empreses Tier 1, una rotació molt baixa i una base molt sòlida per tirar endavant la nova empresa des del minut zero".
Com a part de l’acord, a la planta d’Olèrdola s’hi continuaran fabricant els mateixos productes que s’hi feien fins ara (recolza caps i recolza braços per als interiors dels automòbils) i es mantindrà també la mateixa cartera de clients. Així, Tecco Automotive proveirà a Daimler, Seat i altres marques del grup Volkswagen, entre d’altres.
Segons Rafael Diloy, "volem convertir-nos en líders absoluts al mercat espanyol en interiors d’automòbils; estem convençuts que des d’aquí es pot fer i es pot fer bé, d’una manera competitiva i sostenible". Diloy afegeix que "l’objectiu és ampliar la nostra participació en els clients actuals i obtenir també nous clients. En la nostra estratègia a llarg termini, estem tenint en compte altres elements per als interiors dels cotxes".
Tecco Automotive tancarà el 2021 amb una facturació de 18 milions d’euros. Segons el CEO de l’empresa, l’empresa s’enfoca a la Península Ibèrica per la importància del mercat local: "Aquí som els segons fabricants de cotxes d’Europa i els novens mundials; ara mateix nosaltres tenim el 8% de quota de mercat, així que tenim molt de recorregut per endavant". L’empresa exporta un 5% dels productes a Argentina, Sud-àfrica i a l’Índia.
Tecco Automotive ha creat un departament de vendes i d’R+D, al qual hi ha destinat inicialment dues persones. En el pla estratègic de l’empresa hi son molt presents els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible: "Ho estem treballant de forma molt intensa actualment, perquè volem ser capdavanters al sector en aquest àmbit", explica Diloy. "Fem grups de treball mixtos, sense jerarquies. Apostem per la igualtat de gènere i la diversitat: som un 46% de dones i un 54% d’homes a la plantilla, i tenim un 38% de dones a l’equip directiu", afegeix. L’empresa consumeix el 100% d’energia verda i preveu instal·lar plaques solars a la planta per al consum propi.
Segons Rafael Diloy, CEO de Tecco Automotive, "volem convertir-nos en líders absoluts al mercat espanyol en interiors d’automòbils; estem convençuts que des d’aquí es pot fer i es pot fer bé, d’una manera competitiva i sostenible"