ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Aràbia Saudita modifica els requeriments en la importació d'alguns productes

Alertes de comerç internacional

A partir de juliol de 2022, l’Aràbia Saudita ha establert que els productes importats al país sense regulació tècnica aplicable sigui obligatori carregar imatges del producte a una de les plataformes electròniques d’avaluació

22/07/2022
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

L’entitat Saudi Standards, Metrology and Quality Organization (SASO) va implantar el Programa Saudí de Seguretat de Producte (SALEEM) l’1 de gener de 2019.

El programa SALEEM inclou l’organització de normes, metrologia i qualitat. Així, els productes exportats al país han de comptar amb un certificat de producte i d’un certificat d’enviament. Ambdós certificats serveixen per demostrar la conformitat amb els reglaments tècnics i normes aplicables. Els principals objectius d’aquest programa són:

  • Garantir el compliment dels estàndards o les Regulacions Tècniques Saudites (Saudí Technical Regulations) o la normativa equivalent.
  • Garantir als consumidors la seguretat dels productes que entren al país.
  • Minimitzar el risc que els productes no segurs siguin importats.
  • Evitar qualsevol tipus de frau.

En el marc del desenvolupament del programa SALEEM, l'entitat SASO va desenvolupar una sèrie de regulacions tècniques associades als productes importats a través de les partides aranzelàries. Aquestes regulacions inclouen productes diversos com olis lubricants, detergents, materials i productes de construcció, pintures, elevadors, recanvis per vehicles o productes tèxtils, entre d’altres.

A més, per completar aquest programa, SASO va implantar una plataforma electrònica d’avaluació de la conformitat denominada SABER.

 

Quina novetat s’ha produït en la plataforma SABER?

A partir del 17 de juliol de 2022, SASO ha establert que, en els casos de registre de productes per importar sense regulació tècnica aplicable, serà obligatori carregar les imatges del producte a la plataforma SABER.

 

Quins tràmits es poden realizar a través de la plataforma SABER?

  • Registrar els productes.
  • Seleccionar un organisme de certificació autoritzat. En casos de béns inclosos en els reglaments tècnics SASO es pot sol·licitar i obtenir el certificat de producte: Product Certificate of Conformity -PCoC. 
  • Sol·licitar i obtenir el certificat d’enviament: Shipment Certificate of Conformity- SCoC.
  • Per a béns no coberts per cap reglament tècnic de SASO es pot sol·licitar i obtenir una declaració o un certificat d’enviament. 

 

Com es pot saber la Regulació Tècnica que aplica a un producte?

Es pot consultar el codi aranzelari a la pàgina web de la Duana d’Aràbia Saudí, comprovant, posteriorment, la regulació que li aplica a la pròpia plataforma SABER.

 

Enllaços d'interès

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades