ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El transport de mercaderies per carretera aplica un recàrrec per mitigar l'impacte del preu dels combustibles

Alertes de comerç internacional

Com a conseqüència de l'increment dels preus del combustible, les navilieres i el transport terrestre han comunicat la implementació d’un recàrrec del 12% sobre la tarifa actual del transport.

Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

En el Real Decreto-Ley 3/2022 de l’1 de març, el Govern de l’Estat va aprovar noves mesures per millorar la sostenibilitat i la competitivitat del transport de mercaderies per carretera i del funcionament de tota la cadena logística. Un dels objectius, a més, és el de garantir i millorar les condicions laborals i la protecció social dels conductors.

En el nou acord, que ha buscat el consens dels diferents agents involucrats, s'hi inclouen un total de 20 mesures reguladores i no reguladores.

Recàrrec en els serveis de transport terrestre

Com a conseqüència de l'increment dels preus del combustible, entre les mesures que s’estableixen en aquest nou reglament, s’hi inclou l’obligatorietat de la seva revisió.

Des de principis de l’any 2021 els costos dels carburants han anat experimentant un increment de manera constant, i que s'ha agreujat recentment per la invasió a Ucraïna. Aquest fet, té un impacte directe en l’encariment del transport terrestre.

D'aquesta manera, les navilieres i el transport terrestre han comunicat la implementació d’un recàrrec en el transport a partir del 14 de març de 2022 per mitigar-ne els efectes:

  • Nom: FES (Fuel Emergency Surcharge)
  • A qui aplica: als serveis de transport terrestre a territori espanyol.
  • En què consisteix: en un recàrrec del 12% sobre la tarifa actual del transport.

Resolt les teves consultes sobre comerç internacional

Des de l'Oficina tècnica de barreres a la internacionalització t’oferim una finestreta única de resolució de consultes sobre problemàtiques i tràmits que sorgeixen en fer negoci internacional. Explica’ns els teus dubtes i t'ajudarem de forma àgil i personalitzada!

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional