ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Un sector dinàmic i internacional

La posició geoestratègica de Catalunya al sud d'Europa fa que gaudeixi d'un sector logístic fort i competitiu, amb infraestructures de primer ordre com l'Aeroport del Prat o el Port de Barcelona, entre d'altres.

Activitats i missions de l'àmbit de la logística, e-commerce i distribució

Consulta la informació d'activitats anteriors

Dilluns, 05 juliol 2021

Oportunitats de negoci vinculades a la logística, l'e-commerce i la distribució

Japó

Japó

Logística, e-commerce i distribució


El mercat de comerç electrònic és encara verd a Japó

Pel que fa als canals de comerç electrònic, comencen a tenir ocasions que productes estrangers explorin possibilitats de comerç electrònic.

Desplegar més opcions de El mercat de comerç electrònic és encara verd a Japó

Per als productes digitals, hi hauria més possibilitats de provar comerç electrònic que productes consumidors ordinaris, com ara productes d'alimentació, moda, o begudes. Els sectors logístics i da distribució són sectors complicats amb barreres per a les empreses estrangeres al Japó. Per a aquests productes ordinaris, els canals de comerç electrònic competeixen amb els importadors clàssics i podrien causar problemes.

Amagar més opcions de El mercat de comerç electrònic és encara verd a Japó
Àustria

Àustria

Logística, e-commerce i distribució


Oferta de nous productes i serveis en línia

Venda de productes i serveis en línia. Aplica a diferents sectors: alimentació —sobretot orgànica— productes per a la llar, vins. També a la creació de programari i pàgines web. El gust per un estil de vida saludable és cada vegada més freqüent.

Desplegar més opcions de Oferta de nous productes i serveis en línia

Les persones viuen més temps i no només intenten menjar cada vegada més sa, sinó també portar un estil de vida més saludable. La base d’una vida sana és practicar esport, activitat física, i es fa difícil a les grans ciutats. Per aquest motiu, hi ha una demanda i un interès creixent en gimnasos i altres llocs que permetin una activitat física saludable. A la gent també li agrada provar noves activitats físiques que abans no havien experimentat. La pandèmia accelera la necessitat d'aquests recursos en línia. Hi ha moltes empreses austríaques que podrien millorar i accelerar el seu funcionament amb l'ajut personalitzat d'aplicacions web, aplicacions mòbils o webs per facilitar-ne el funcionament.

Amagar més opcions de Oferta de nous productes i serveis en línia
Estats Units

Estats Units

Logística, e-commerce i distribució


E-commerce als Estats Units

Als Estats Units, la tendència ascendent i imparable de l'e-commerce, tant B2C com B2B, es presenta com una oportunitat molt interessant per a les pimes catalanes fabricants de productes en pràcticament tots els sectors.

Desplegar més opcions de E-commerce als Estats Units

Més enllà dels grans actors com Amazon, estan sorgint altres iniciatives digitals que, a nivell sectorial, faciliten molt l'accés a nous compradors. Per exemple, destaquem Range Me, una plataforma online per generar vendes que incorpora cada cop més compradors del wholesale i el retail. Està enfocada sobretot en els sectors de l'alimentació i la cosmètica i s'està convertint en una eina bàsica per al comerç B2C. Acció EUA ha tancat un acord amb aquesta plataforma per recolzar les empreses catalanes interessades a ser-hi presents. R20

Amagar més opcions de E-commerce als Estats Units
Eslovènia

Eslovènia

Logística, e-commerce i distribució


Infraestructura i serveis logístics

Eslovènia ha establert com a prioritari la creació d’un hub logístic per a empreses internacionals interessades a introduir-se en el mercat de la UE.

Desplegar més opcions de Infraestructura i serveis logístics

Juntament amb la modernització del ferrocarril i les carreteres, el pla eslovè de desenvolupament inclou 17.000 milions d’euros fins al 2030 per a la millora de les instal·lacions logístiques i de transport, juntament amb el pla nacional de desenvolupament del transport, així com la digitalització del transport i la logística.

Amagar més opcions de Infraestructura i serveis logístics

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?