ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Un sector dinàmic i internacional

La posició geoestratègica de Catalunya al sud d'Europa fa que gaudeixi d'un sector logístic fort i competitiu, amb infraestructures de primer ordre com l'Aeroport del Prat o el Port de Barcelona, entre d'altres.

Oportunitats de negoci vinculades a la logística, l'e-commerce i la distribució

Zàmbia

Zàmbia

Logística, e-commerce i distribució


Zàmbia vol jugar un paper com a hub logístic de béns de consum en general

Zàmbia presenta oportunitats per a empreses amb productes diferencials i amb bon preu d'entrada. Zàmbia és una economia poc diversificada i amb potencial d'esdevenir un hub logístic i regional, ja que té frontera amb 8 països.

Desplegar més opcions de Zàmbia vol jugar un paper com a hub logístic de béns de consum en general

Zàmbia presenta oportunitats per a empreses amb productes diferenciats i amb bon preu d'entrada. Es tracta d'una economia poc diversificada però amb potencial d'esdevenir un hub regional. Té 8 fronteres i està posicionada al mig de tots els països de la regió austral.

Amagar més opcions de Zàmbia vol jugar un paper com a hub logístic de béns de consum en general
Àustria

Àustria

Logística, e-commerce i distribució


Oferta de nous productes i serveis en línia

Venda de productes i serveis en línia. Aplica a diferents sectors: alimentació —sobretot orgànica— productes per a la llar, vins. També a la creació de programari i pàgines web. El gust per un estil de vida saludable és cada vegada més freqüent.

Desplegar més opcions de Oferta de nous productes i serveis en línia

Les persones viuen més temps i no només intenten menjar cada vegada més sa, sinó també portar un estil de vida més saludable. La base d’una vida sana és practicar esport, activitat física, i es fa difícil a les grans ciutats. Per aquest motiu, hi ha una demanda i un interès creixent en gimnasos i altres llocs que permetin una activitat física saludable. A la gent també li agrada provar noves activitats físiques que abans no havien experimentat. La pandèmia accelera la necessitat d'aquests recursos en línia. Hi ha moltes empreses austríaques que podrien millorar i accelerar el seu funcionament amb l'ajut personalitzat d'aplicacions web, aplicacions mòbils o webs per facilitar-ne el funcionament.

Amagar més opcions de Oferta de nous productes i serveis en línia
Panamà

Panamà

Logística, e-commerce i distribució


Solucions per desenvolupar serveis de comerç electrònic

El sector de la logística és un dels més importants a Panamà. Actualment, s'estan generant projectes públics i privats per posicionar Panamà com a hub per a les activitats de comerç electrònic a nivell regional.

Desplegar més opcions de Solucions per desenvolupar serveis de comerç electrònic

Panamà sempre s’ha posicionat com un referent en els sectors de logística i comerç internacional, particularment a nivell regional, per la qual cosa el comerç electrònic es veu com un sector clau pel futur de l’economia de Panamà. Això representa oportunitats per a solucions de gestió de comerç electrònic a totes les fases de la cadena de subministrament i per als diferents sectors que hi participen (des de solucions de pagament i ciberseguretat fins a logística i control d’estocs i oportunitats en el sector públic quant a modernització de serveis oferts per duanes).

Amagar més opcions de Solucions per desenvolupar serveis de comerç electrònic
Estats Units

Estats Units

Logística, e-commerce i distribució


E-commerce als Estats Units

Als Estats Units, la tendència ascendent i imparable de l'e-commerce, tant B2C com B2B, es presenta com una oportunitat molt interessant per a les pimes catalanes fabricants de productes en pràcticament tots els sectors.

Desplegar més opcions de E-commerce als Estats Units

Més enllà dels grans actors com Amazon, estan sorgint altres iniciatives digitals que, a nivell sectorial, faciliten molt l'accés a nous compradors. Per exemple, destaquem Range Me, una plataforma online per generar vendes que incorpora cada cop més compradors del wholesale i el retail. Està enfocada sobretot en els sectors de l'alimentació i la cosmètica i s'està convertint en una eina bàsica per al comerç B2C. Acció EUA ha tancat un acord amb aquesta plataforma per recolzar les empreses catalanes interessades a ser-hi presents. R20

Amagar més opcions de E-commerce als Estats Units

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Logística, e-commerce i distribució: informes, casos d'èxit i coneixement empresarial