ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El sector de la construcció a Moçambic: canteres i materials de construcció

Articles i altres publicacions

El sector de la construcció segueix avui dia per sota de les seves possibilitats. El manteniment i la millora d'infraestructures, especialment habitatges de baix cost, ports, ferrocarrils i carreteres són clau per al creixement sostingut de la construcció i en conseqüència de l'ocupació en general. Tot i que el sector creix per sota del seu potencial ja podem trobar grans projectes de construcció repartits per tot el país.

ACCIÓ ajuda a la internacionalització de les empreses mitjançant la Xarxa d'Oficines Exteriors de Comerç i Inversions on ofereix assessorament a la mida de les necessitats de cada empresa.

Moçambic

Tot i el seu creixement des de l’ultima dècada (augment del 8%), el sector de la construcció a Moçambic segueix estant poc desenvolupat (sobretot comparat amb el seu gran veí, Sudàfrica) lluny de ser del tot satisfactori per ser capaç de donar suport al creixement equilibrat de l’economia nacional. S’entén que el manteniment i la millora d’infraestructures, especialment habitatges de baix cost, ports, ferrocarrils i carreteres són la clau per al creixement sostingut d’indústries de la construcció i en conseqüència de l’ocupació en general.

De totes formes, existeixen a dia d’avui grans projectes de construcció en totes i cada una de les onze províncies existents al país de parla portuguesa: Maputo ciutat (la més desenvolupada), Maputo província, Gaza, Inhambane, Cabo Delgado, Nampula, Niassa, Tete, Zambezia, Manica i Sofala.

Concretament, podríem parlar de la fàbrica d’alumini de Mozal, el gasoducte que uneix els jaciments de gas natural de Inhambane amb Sudàfrica, o l’explotació del jaciment de titani MOMA.

D’altra banda, en el sector de la construcció enfocat al turisme hi ha grans inversions previstes per als propers anys.