ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Infografia de les exportacions catalanes del 2015

Articles i altres publicacions

Les exportacions catalanes han tornat a assolir per cinquè any consecutiu la xifra més alta de la seva història, arribant als 63.838 milions d'euros amb un creixement interanual del 6,1%. Les xifres de 2015 demostren la consolidació de l'obertura de les empreses catalanes al món, que ja exporten un 26,4% més que abans de la crisi, i que venen molt més al món (62,3%) que a la resta de l'Estat (37,7%).

Una altra dada interessant és l'increment generalitzat a les quatre demarcacions. Lleida és la demarcació a on percentualment més creixen les exportacions, impulsades pels sectors agroalimentari i químic.

Per sectors, l'automoció, les indústries químiques i l'agroalimentari són els principals motors de les exportacions catalanes; i per àrees geogràfiques, destaca l'increment de vendes a l'Amèrica del Nord i l'Orient Mitjà. Un altre element que acredita la bona salut de les exportacions catalanes és l'augment del nombre d'empreses exportadores regulars, que ja arriba a les 16.422. Tots aquests indicadors positius consoliden la posició capdavantera de Catalunya a l'Estat, que concentra el 25,5% de les vendes a l'exterior, molt per davant del País Valencià (11,4%) i la Comunitat de Madrid (11,3%).

29/04/2016