ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Com rebre fons Next Generation per a projectes d’economia circular durant els propers mesos

Articles i altres publicacions

Com rebre fons Next Generation per a projectes d’economia circular aquest estiu

Si a la teva empresa tens un projecte en l'àmbit de l’ecodisseny o relacionat amb la millora de la gestió dels residus, ben aviat obriran noves convocatòries Next Generation per fomentar inversions en economia circular.

20/07/2022

El Pla Estratègic de Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) en economia circular és un dels plans més ambiciosos dels fons Next Generation dirigit a potenciar projectes de l’àmbit de la sostenibilitat per a tota mena d’empreses: microempreses, pimes i grans empreses. Un pla que, en línies generals, té tres objectius bàsics: reduir la generació de residus; fomentar les plantes de tractament i incrementar la digitalització en empreses i institucions.

Aquest PERTE mourà un total de 492 milions d’euros dividits en diverses convocatòries fins l’any 2026 i dirigides a diferents sectors. La primera d’aquestes convocatòries obrirà durant els propers mesos i, de cara al 2023, obriran noves convocatòries específiques per a tres sectors clau: tèxtil, plàstics i energies renovables.

Durant el segon semestre de l'any obrirà la primera convocatòria multisectorial del PERTE d'Economia circular

Durant els propers mesos està prevista l’obertura d’una primera convocatòria transversal i dotada d’un pressupost de 192 M€. Es tracta d’un programa d’ajudes per impulsar projectes d’economia circular en l’àmbit de l’empresa per fomentar la sostenibilitat i la circularitat dels processos productius i per crear un teixit industrial més innovador i competitiu.

És important que les empreses de qualsevol sector es comencin a preparar. Aquesta convocatòria representa una oportunitat molt gran i factible per desenvolupar aquests projectes empresarials amb mirada sostenible”, indica Xavier Elizondo, Manager de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ.

Recupera la sessió de presentació del PERTE d'Economia Circular organitzada per ACCIÓ, l'Agència de Residus de Catalunya i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Quines seran les actuacions que es finançaran?

Els projectes que es poden finançar a través de la línia, són els següents:

  1. Reducció del consum de matèries primeres a través de l’ús de subproductes o de materials procedents de residus o remanufacturats.
  2. Comercialització de productes realitzats amb esquemes d’ecodisseny. L’objectiu ha de ser el d’augmentar la vida útil del producte i millorar-lo en termes de reparació i reciclabilitat; evolucionar cap a productes i models de reutilització; substituir els productes d’un sol ús i desenvolupar models de consum basats en serveis.
  3. Millora de la gestió dels residus a través de nous sistemes de tractament que permetin el reciclatge de les matèries primeres.
  4. Digitalització de processos. Desenvolupament d’infraestructures i sistemes per millorar la traçabilitat dels productes o serveis basats en el retorn de residus o en tecnologies 3D, entre d’altres.

Una oportunitat per a empreses de qualsevol mida, en consorci o en solitari

A la convocatòria que obrirà properament s’hi poden presentar empreses de qualsevol mida. Tot i això, tindran prioritat els projectes on hi participin petites empreses davant els de les grans empreses. D’altra banda, la creació de consorcis per participar al PERTE d’Economia Verda i Circular no és obligatòria perquè les empreses també s’hi poden presentar de forma individual.

Si tens dubtes, tens un projecte entre mans o vols més informació d’aquesta convocatòria, contacta amb l’Oficina Next Generation.

Presentació del PERTE d'Economia Circular

Serveis relacionats

Oficina Next Generation EU

Accedeix als fons europeus per a la transformació digital i ecològica

Pàgines relacionades