Casos d'empresa Kibuc
La cadena de mobles de disseny Kibuc no vol encomanar-se dels efectes depriments de la crisi i es disposa a fer un gran salt endavant que l'ha de dur a obrir un gran centre de venda i exposició a Barcelona, que ha d'esdevenir, en paraules del president de l'empresa, Xavier Soria, "el temple on mostrarem al mercat totes les innovacions que volem incorporar en la nova generació de productes".

El poder de la marca per resistir a la crisi
La història de Kibuc es resumeix en una aposta per la marca, fins al punt que els fabricants que l’han fet possible han decidit renunciar a la seva pròpia. Marca per donar un valor afegit que, segons Xavier Soria, “és l’única via de sortir de la crisi, que es dóna en un mercat que ja arrossegava problemes estructurals de saturació”. Soria defensa que els preus de Kibuc, per damunt dels de baix cost, són prou competitius, “en la mesura que podem oferir productes molt innovadors, a banda d’un servei molt personalitzat”, remarca.
Amb la col·laboració d’ACCIÓ, Kibuc ha desenvolupat al llarg dels darrers dotze mesos un pla estratègic per “redefinir el model de negoci i així poder tornar a encertar-la a l’hora d’esbrinar què vol el consumidor, i captar necessitats que aquest no ha pogut resoldre”.
A banda de l’obertura de la nova gran botiga a Barcelona, Kibuc vol desplegar en els pròxims dos anys un pla d’expansió que suposarà mantenir de 150 a 200 botigues obertes arreu de l’Estat espanyol. La possibilitat de sortir a altres mercats entraria ja en el mitjà termini. Ara, el repte fonamental, en què pensen una trentena dels empresaris franquiciats que formen part de la xarxa Kibuc, és inventar nous conceptes de producte. Així, està previst trobar el suport de marques d’altres rams d’activitat, com ara el tèxtil, per crear nous productes.