ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Flax & Kale, fent de l'alimentació un motor de canvi

Casos d'empresa   Teresa Carles i Jordi Barri

L’empresa lleidatana Flax & Kale, dedicada a l’alimentació saludable, és una de les empreses catalanes més disruptives i que formen part de la iniciativa Catalonia Exponential Leaders 2022.

27/07/2022

Flax & Kale és una de les empreses més disruptives de l’actualitat i que ja marcava tendència quan, a finals de la dècada de 1970, la seva cofundadora, Teresa Carles, va obrir un restaurant vegetarià a Lleida. "El que el principi va començar com una empresa familiar amb ganes de transmetre el que era una alimentació saludable, ara s’ha convertit en una gran marca ominicanal", explica.

A partir de 2014 i de l’experiència acumulada, obren un restaurant a Barcelona amb el nom de Flax & Kale basat en la dieta flexitariana. "Vam agafar aquesta base de know-how i la vam aplicar amb certa innovació cap a noves tendències per fer una cuina saludable el més atractiva possible", explica el fill i actual CEO, Jordi Barri.

Durant aquest últims anys, l’empresa ha fet un viatge exponencial: ha passat de tenir vuit restaurants abans de la pandèmia a produir i comercialitzar productes propis de gran consum com la kombucha, carns i formatges vegans i plats preparats. Tot plegat amb una base innovadora, sostenible i saludable.

Una de les claus és el centre de producció i R+D que van construir a Bell·lloc d’Urgell el 2018 i que s’ha convertit en el punt de partida de tota innovació. “A Flax & Kale donem molta importància a la transformació. La innovació i està al dia de les coses que estan passant és molt inspirador. Creiem que d’aquesta manera lliguem el consumidor, el fidelitzem molt més i fem que estimi millor la marca”, apunta Barri.

Flax & Kale és una de les Catalonia Exponential Leaders, una iniciativa d’ACCIÓ que distingeix les empreses catalanes més disruptives del moment.

Serveis relacionats

Exponential Day

Aquest enllaç porta a un altre lloc web: Exponential Day

Reserva’t un lloc entre les empreses líders del futur

Catalonia Exponential Leaders

Les empreses catalanes més disruptives

Pàgines relacionades