ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La gestió de la innovació a AUSA

Casos d'empresa   AUSA

La innovació és una idea global que impregna totes les àrees d'AUSA i és imprescindible per mantenir el lideratge i impulsar l'empresa cap al futur. Sota aquesta premissa, AUSA ha fet de la innovació una prioritat, l'ha incorporat a tots els seus processos productius i n'està obtenint resultats òptims.

Anna Mª de Blas ens explica la importància que té la innovació per a l'empresa, la gestió que en fa i els procediments que segueix.

Idees Força

Innovar és fer recerca, és disseny, és generar processos de fabricació més perfectes. És oferir productes millors i tenir una estratègia comercial definida.

S'ha de tenir visió de futur. El futur és demà. S'ha de ser ràpids i arribar els primers.

A vegades és més senzill anar del mercat a la idea que no pas de la idea al mercat perquè pot costar més esforços crear una necessitat al mercat que no pas detectar-la. En tot cas, les dues opcions són bones però, sobretot, cal ser ràpid.

Equilibri entre procediment i intuïció. S'ha de tenir tot molt ben procedimentat, no es pot escapar cap idea i hi ha molta feina de gestionar-ho tot, però també s'ha de deixar un punt per a la intuïció.

S'ha de saber gestionar el risc. No s'ha de tenir por de llançar-se al buit a la recerca d'idees ni d'apostar per les idees més radicals.

Cal tenir confiança per explorar nous camins. Àmbits i camps que no siguin els habituals de la nostra empresa.

Entenem la innovació des d'un punt de vista global. Agrupa totes les àrees i tots els actors del mercat.

Perfil digital