ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya, garantia d'èxit. Guia pràctica per fer negocis

Eines de competitivitat

L'objectiu d'aquesta guia és oferir informació útil i pràctica per donar resposta als potencials inversors sobre les principals qüestions relacionades amb el desenvolupament de projectes empresarials a Catalunya.

La publicació conté dades econòmiques i generals de Catalunya, referència als tràmits i requeriments necessaris per la implantació empresarial a Catalunya i dades de tots els organismes que intervenen o poden donar suport a aquesta implantació.

01/09/2006
Catalunya, garantia d'èxit. Guia pràctica per fer negocis

Catalunya, garantia d'èxit. Guia pràctica per fer negocis

Presenta dades macroeconòmiques de Catalunya i la situa en el context espanyol i europeu. Ofereix dades de població i superfície, d’empreses catalanes (per sector i mida), d’empreses estrangeres establertes a Catalunya, d’inversions en R+D, de clústers de coneixement i especialitats, etc.

Exposa diferents arguments per invertir a Catalunya, com que gaudeix d’una localització geogràfica estratègica, disposa d’una àmplia i moderna xarxa d’infraestructures tecnològiques i de comunicació, compta amb recursos humans preparats, eficients, especialitzats i motivats, etc.

Identifica diverses oportunitats de negoci. Afirma que Catalunya és líder en els sectors madurs, com el sector de l’automoció, el sector químic o el sector farmacèutic, entre d’altres. Com a tal, afegeix, mostra un gran potencial per al desenvolupament de sectors emergents, com la biotecnologia, l’aeronàutica, les energies renovables, la transformació alimentària, el sector audiovisual, el ferroviari i TIC.

Explica com establir-se a Catalunya. Indica les diferents formes jurídiques en què ho pot fer una empresa, els tràmits que s’han de complir per posar en marxa una activitat empresarial, etc. Explica el règim fiscal, els impostos i les deduccions existents; els permisos de treball i residència; el règim laboral, etc.

Ordenades primer temàticament i per ordre alfabètic després, presenta un seguit d’adreces d’interès. Des de l’administració pública fins universitats, passant per les cambres de comerç, els aeroports, les associacions sectorials, institucions al servei de les empreses, etc.