ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Actualització estratègica del sector dels productes infantils a Catalunya 2016

Informes sectorials

L'estudi inclou una radiografia de les principals empreses i agents de l'entorn del sector de productes infantils a Catalunya, un ecosistema cross-sectorial que treballa de manera col·laborativa per a la infància. També presenta les principals tendències mundials i un full de ruta per generar projectes dins el sector.

Actualització estratègica del sector dels productes infantils a Catalunya 2016

Actualització estratègica del sector dels productes infantils a Catalunya 2016

El sector dels productes infantils a Catalunya inclou totes aquelles empreses, entitats i agents que fan productes i serveis per acompanyar els infants des del naixement fins als dotze anys, donant suport a les seves necessitats per un creixement holístic, saludable i equilibrat.

En l’actualització estratègica del sector dels productes infantils a Catalunya 2016 s’han detectat tres segments (la generació Z i α i els pares millennials) que inclouen 406 empreses, un volum de negoci total de 3.500 M€, un creixement anual mitjà del 0,44 % en el període 2009 – 2014 i una ocupació de 15.755 persones.

Es tracta d’un sector que ha tingut cert estancament post crisis, amb disminució de marges i poc increment de facturació, però amb una darrera tendència positiva que fa preveure la recuperació.

L’estudi també ha detectat, a través d’entrevistes i dades, 6 tendències claus del sector:

  • Futur tecnològic
  • Espais i experiències per i amb els infants
  • Nou paradigma educatiu
  • Enfoc holístic i més en la part soft
  • Marques i personatges: el pes de les llicències
  • Retail omnicanal i influencers digitals

L’update estratègic acaba identificant reptes estratègics específics per cada un dels tres segments segons les tendències i reptes transversals de tot el sector.

Presentacions

Serveis relacionats

KID'S Cluster

El clúster de productes infantils és un col·lectiu exclusiu d’empreses i entitats que col·laboren i innoven per a la infància