ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Informe anual OME 2008: Un món policèntric: La cursa pel talent, la tecnologia i el capital. Crisis i transformacions en l'economia global

Articles i altres publicacions

Aquesta tercera edició de l'Informe Anual de l'Observatori de Mercats Exteriors (OME), "Un món policèntric: la cursa pel talent, la tecnologia i el capital", incideix en les anàlisis dels factors més rellevants que configuren l'evolució probable dels mercats internacionals treballats en les dues edicions anteriors de l'informe.

Aquesta tercera edició aprofundeix en les implicacions de la dinàmica competitiva de països i territoris en l'actual escenari de canvi de cicle, plantejant aquesta visió orogràfica del món on actuen com a drivers destacats la innovació, la creativitat, la tecnologia, el talent i el finançament, en un context global que esdevé multipolar i policèntric.

01/06/2008
Portada de l'Informe anual OME 2008

Portada de l'Informe anual OME 2008

Analitza els efectes de les crisis financera, econòmica, energètica i alimentària que es pateixen des de fa temps. També perfila les incerteses, els riscos i les oportunitats de negoci que es presenten. Per superar la situació actual defensa la importància del talent i la creativitat, la tecnologia i el capital.

Presenta les tendències de futur del talent, de les noves tecnologies (els avenços tecnològics, la protecció de la propietat intel·lectual, el catch up tecnològic, l’open source, etc.), dels mercats financers internacionals (el creixement dels mercats emergents, el lideratge de l’eurozona, la devaluació del dòlar), etc.

Estudia els efectes de la globalització en la logística i els nous reptes, com la interrupció de la cadena de subministrament, la variació del preu del petroli, etc. També analitza els canvis en el comerç internacional, les implicacions de la internacionalització de les empreses europees, etc.