ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2022

Informes d'estratègia empresarial

Aquest informe d’ACCIÓ identifica les principals oportunitats de negoci per a l’empresa catalana a més de 100 països i els sectors amb més potencial de creixement a l'exterior. En total, recull 463 oportunitats on hi destaquen àmbits com la maquinària, l’alimentació o la salut.

14/10/2022
Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2022

El Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2022 identifica els països amb més potencial en 34 àmbits sectorials. Una informació útil i rellevant per a la internacionalització de les empreses catalanes, que els permet prioritzar i seleccionar els mercats per a la seva activitat a l’exterior. El resultat és la identificació de 463 oportunitats concretes i d’àmbits ben diferents a 108 països.

Totes aquestes oportunitats es poden trobar de forma detallada al Recomanador d’oportunitats de negoci internacional: una eina interactiva que amb només tres clics presenta les millors opcions per a cada empresa. Amb la resposta a tres preguntes bàsiques, qualsevol empresa pot descobrir en pocs segons on l’esperen les millors oportunitats arreu del món.

La maquinària i l’alimentació, els sectors més destacats de 2022

Segons aquesta edició de l’informe, els sectors amb més oportunitats al món són la maquinària i béns d’equip (amb 53 oportunitats), alimentació (amb 50), salut i serveis sanitaris (38) i TIC i digitalització de la indústria (amb 35).

Enguany, han augmentat el nombre d’oportunitats que tenen un component tecnològic destacat: ja arriba al 78% del total i passa de les 280 de 2021 a les 360 d’aquesta edició. Així, les tecnologies amb majori presència són el big data i la intel·ligència artificial (amb 65); l’automatització (amb 49); el digital Health (amb 44) i la internet de les coses (amb 43).

L’estudi, a més també analitza els àmbits on la presència de tecnologia és més gran. Així, hi ha quatre àmbits que concentren més de la meitat de les oportunitats amb tecnologies associades: la digitalització (amb el 25,9%); la indústria avançada (amb l’11,5%); l’alimentació del futur (amb el 8,9%) i l’energia (amb el 8,9%).

Vols saber-ho tot? Ja pots descarregar la versió completa del Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals 2022 per conèixer el detall de tots el sectors, països i oportunitats per a les empreses.

Europa i Àsia, presenten major oportunitats de negoci internacional

L’informe ha detectat que el continent asiàtic l’europeu empaten al capdavant del rànquing amb 131 oportunitats de negoci detectades. Els segueixen l’Àfrica, amb 81, l’Àmerica del Nord i Central amb 56; l’Amèrica del Sud amb 51 i tanca la llista Oceania amb 13 oportunitats.

Per tal de destriar els sectors amb més potencial, l’estudi crea l’Índex d’oportunitats de negoci internacionals d’ACCIÓ, que combina quatre variables: la priorització de mercats d’ACCIÓ, el pes del sector al país, la mida del mercat i la seva posició en el rànquing Doing Business. El resultat final és un valor entre 0 i 10 que reflecteix la combinació d’una anàlisi tan qualitativa com quantitativa.

Troba les oportunitats a la teva mida al Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals