ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Guia de gestió de projectes Horizon 2020

Eines de competitivitat

Horizon 2020 és el programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea 2014-2020, per fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat a Europa. Facilita i fomenta una bona preparació per projectes futurs de l'Horizon 2020 i és una eina útil en la gestió de projectes en general.

Inclou nombrosos exemples i pistes pràctiques per guiar l'empresa al llarg de tot el procés de gestió d'un projecte europeu d'R+D.

17/12/2014
Guia de gestió de projectes Horizon 2020

Guia de gestió de projectes Horizon 2020

Aquesta Guia analitza l'entorn de finançament europeu, el seu funcionament i el marc jurídic. També presenta el programa Horizon 2020, els beneficis de crear un consorci internacional per dur a terme projectes d'R+D, entre d'altres. Recull les diferents fases dels projectes, des de la preparació de la proposta fins a la seva execució.

S'hi destaca la importància de la gestió dels projectes europeus, així com la necessitat d'elaborar un bon pla de treball i de controlar la seva execució. Identifica els diferents nivells operatius dins un projecte (direcció científica, gestió de projecte i suport administratiu i financer) i presenta les solucions més freqüents per organitzar la gestió.

Indica els diferents plans que convé elaborar i executar perquè el projecte europeu tingui èxit com són el pla de negoci, el de comunicació i el d'ús i disseminació dels resultats. A més, exposa situacions freqüents i les seves solucions possibles.

Serveis relacionats

Horizon Europe

T’ajudem a accedir als fons europeus de recerca i innovació