ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El pla de negoci: el que no t'ensenyen els llibres

Idees d'experts   Joan Riera

No hi ha esperit millor que el de l'emprenedor. Aquesta és la premissa de Joan Riera, professor a l'ESADE Business School, que té ben clar que la millor manera per aprendre en aquesta vida és mirant de tirar endavant una idea de negoci.

En aquesta ponència, Riera ens desplega el seu particular manual per fer un bon pla de negoci i ofereix consells pràctics per no cometre els errors més comuns.

12/09/2015

Idees Força

Tothom hauria de potenciar l'esperit emprenedor: prenent les seves pròpies decisions, assumint riscos i assolint èxits, l'emprenedor és qui més aprèn sobre els reptes de la vida.

La majoria de fracassos rauen en la mala previsió de vendes: cal no perdre mai el nord del projecte, que és el client.

No ens hem d'obsessionar en la idea de negoci ni en la innovació extrema: la idea com a tal té poc valor i un excés d'innovació pot fins i tot perjudicar-la i fer minvar la confiança que genera.

Les bases del pla de negoci: Què, com, qui, on i per què. Sense respondre aquestes preguntes no podem avançar.

El pla de negoci engloba el pla de màrqueting, el pla d'operacions, el pla de recursos humans, el pla financer, el pla comercial, l'organització de l'equip i la tresoreria, i totes aquestes parts han d'estar ben sintetitzades i concretades de manera equil·librada.

Des de fora la piscina no sabem com està l'aigua: ens hem de llençar!

Perfil digital