ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El full de ruta dels consells d'administració

Idees d'experts   Joan Roure

Proactivitat, renovació i adaptació. Tot i que cada consell d'administració és un món, existeixen certes pautes que marquen el bon funcionament de l'òrgan de govern d'una empresa.

Segons Joan Roure, professor d'Iniciativa Emprenedora de l'IESE, els consells d'administració s'enfronten al repte d'un entorn canviant, amb cicles de renovació dels membres relativament curts.

Altres aspectes que també influiran en el dibuix del full de ruta d‘un consell són la fase en què es troba l'empresa, quina dimensió té, i qui formarà part de l'òrgan de govern.

Els Esmorzars de Finançament d'ACCIÓ t'ofereixen cada mes elements de reflexió en relació a estratègies d'inversió i cerca de finançament.

18/05/2017

Idees Força

No hi ha dos consells d’administració iguals. En un moment de canvis, la labor dels consells és cada vegada més crítica per assegurar la competitivitat de la companyia a mig termini i també per donar resposta a les necessitats dels accionistes, cada vegada més variants.

El consell d’administració ha de funcionar de manera dinàmica i adaptar-se a l’evolució i a les prioritats de la companyia. És recomanable tenir una agenda clara, revisable anualment.

Segons Roure, el consell d’administració ha de ser proactiu i fer propostes sobre l’activitat de l’empresa.

Quan formen part d’un consell, els inversors privats i els fons de capital risc aporten una reflexió a llarg termini i unes competències que complementen les capacitats dels mateixos emprenedors.