ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Gonnafit, gimnàs a l'aire lliure

Idees d'experts   Adrià Buzón

La idea de Gonnafit sorgeix de tres joves emprenedors de Barcelona: Adrià Buzón, Jaume Romero i Albert Villón, tots ells llicenciats en Ciències de l'Activitat Física, grans amants de l'esport i, en especial, de l'exercici a l'aire lliure.

1. Com va néixer el projecte Gonnafit?
Observant què feia la gent pel carrer! Cada vegada érem més les persones que sortíem a passejar o a córrer una mica pel carrer, sortíem en bici..., en grup o sols, amb la parella...

2. Una manera sana per desconnectar del teu dia a dia, no?
La pràctica d'exercici a l'aire lliure provoca una sensació de benestar immillorable, d'evasió i també de desconnexió total. I, a més, et permet gaudir de la ciutat d'una manera diferent. Aquesta és la síntesi de Gonnafit: crear un servei per a totes les butxaques on els usuaris puguin posar-se en forma en grup de forma divertida, conèixer gent tot gaudint dels beneficis que ens ofereix l'esport a l'aire lliure i, a la vegada, traient el màxim partit de la ciutat.

3. Per què hauria de donar-me d'alta de Gonnafit i no d'un gimnàs "tradicional"?
GONNAFIT t'ofereix la possibilitat de realitzar classes de fitness en grup a l'aire lliure i dirigides per un entrenador; és més econòmic, millora la teva forma física tot gaudint de l'aire lliure, de la teva ciutat i coneixes gent; s'adapten al teu nivell. Som a Barcelona, L'Hospitalet, Cerdanyola, Sant Vicenç dels Horts, etc. Busca la teva ciutat a la web (a l'apartat punts de trobada).

"La pràctica d'exercici a l'aire lliure provoca una sensació de benestar immillorable"

4. I què oferiu de diferent a una persona que ja fa esport a l'aire lliure?
Un treball global del cos. Insisteixo, tenim molt en compte les característiques de les persones i ho graduem en funció de nivells d'intensitat. Tot el que fem està orientat a aconseguir un bon estat de forma i de condició física, combinant a la perfecció el treball cardiovascular amb la tonificació general del cos.

5. Quina ha estat la part més difícil a l'hora de tirar endavant aquest projecte?
La comunicació i el màrqueting en línia! Fem pagar un servei per quelcom que gairebé tothom fa gratuïtament (sortir a fer esport pels carrers de la ciutat), per això és bàsic comunicar bé la nostra proposta de valor i fer-ho d'una forma senzilla, entenedora i ben atractiva. El que més ens ha costat és trobar els canals de comunicació més efectius per arribar al nostre target de clients.

6. Participar en una acceleradora us ha ajudat?
La veritat és que molt, n'estem molt contents. Sobretot del networking que ens ha donat: hem pogut connectar amb persones que han estat molt importants per al creixement del nostre projecte, persones que ens han connectat amb d'altres persones i que, sobretot, ens han donat un punt de vista diferent i refrescant per seguir creixent i innovant amb el projecte Gonnafit.

7. Com i on creus que estarà Gonnafit d'aquí a dos anys?
Creiem que serem el referent nacional de l'esport a l'aire lliure. I volem ser internacionals!

8. Quin consell li donaries a un emprenedor que vol iniciar el seu projecte?
Molta motivació i molta il·lusió. Això sempre (riu)! Molta planificació i, si es pot fer de tots els escenaris possibles millor. I disposar de les eines necessàries per afrontar els reptes i les adversitats.

9. Pots fer un símil d'aquesta experiència emprenedora amb l'esport al carrer?
És una cursa per la Diagonal: surts a córrer molt fresc i tot sembla molt senzill. Pel carrer, tothom et dóna molt de suport i t'anima, però, a mesura que passen els quilòmetres i els dies, vas veient que cada cop et costa més avançar, de vegades fins i tot, causa del cansament, no hi veus gaire clar, et costa tirar endavant i, fins i tot, en alguns moments et planteges abandonar perquè et sents una mica sol, tot i estar molt acompanyat.. Però aniràs trobant petits punts de referència que et motiven a seguir endavant. Et serveix?

10. Molt ben trobat. On es troba Gonnafit?
Tot just vaig per la meitat de la cursa! Allò que importa és la perseverança, no defugir i seguir corrent. L'esforç ens portarà a la meta. Només cal guardar una mica d'energies per al final. La satisfacció serà tan gran com el projecte que hauràs tirat endavant.