ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Consultes al pediatra des del dispositiu

Idees d'experts   Eugenia Villavicencio

Tu pediatra online és una startup del Pla Embarca del Vallès que ofereix serveis d'assessoria pediàtrica en línia.

Tu pediatra online

Tu pediatra online
Eugenia Villavicencio, CMO de Tu Pediatra Online

Quan els nostres pares ens van parir, això de poder fer una consulta al pediatra sense moure's de casa, i que no fos per telèfon, era impensable. Vosaltres ho feu possible.
La tecnologia ha canviat el món, i no dubtis que ho seguirà fent. Cal que tots els sectors i tots nosaltres ens hi adaptem. Ja se sap: adaptar-se o morir.

Què oferiu?
Tu Pediatra Online ofereix, sobretot, tres coses: comoditat, tranquil·litat i professionalitat. Pots fer la consulta des de qualsevol dispositiu. Disposem d'un equip de deu pediatres en actiu, tots amb més de deu anys d’experiència, i donem una resposta gairebé immediata.

Us està costant superar la barrera psicològica de la mare que no vol prescindir del contacte directe amb el pediatra?
Això és una carrera de fons. El nostre objectiu no és aconseguir que una mare substitueixi les visites amb el pediatra. Això és gairebé impossible! Les mares necessitem que el facultatiu tingui contacte amb els nostres fills. Però nosaltres som pediatres i sabem que hi ha moltes visites que són clarament evitables. Aquestes consultes són les que volem que substitueixin tot fent-les a través d’aquest dispositiu. Evitarem que les mares facin cues innecessàries!

"Que tots els nens tinguin accés a un pediatra"

Quin seria l’èxit de Tu Pediatra Online?
Que tots els nens tinguin accés a un pediatra, encara que no sigui presencial, i puguin gaudir de l’atenció d’un expert en salut infantil, en un moment de manca de pediatres tant a la salut pública com privada.

I com ho voleu aconseguir?
De moment, oferim el nostre servei a través del canal B2C, és a dir, a totes les famílies internautes, i també a través del canal B2B, ja siguin asseguradores de salut, empreses i col·lectius o escoles infantils. A més, creem un historial clínic que es guarda en el núvol.

Què heu aconseguit fins ara?
Fins ara hem aconseguit acords amb empreses que ofereixen els nostres serveis com a beneficis socials; una escola que assegura tenir un suport sanitari en horari escolar, i també tenim el nostre producte com a marca blanca a dues asseguradores de salut: Sanitas i Agrupació.

No està gens malament per la curta edat de Tu Pediatra Online. I què us falta aconseguir?
Ui, moltes coses! (riu). L’important, però, és aconseguir normalitzar l’ús de les TIC en la cura de la salut dels nens per garantir-ne el tractament per part d’especialistes en pediatria.

Què us endueu del vostre pas per l’acceleradora Start-up Catalonia?
Ho podríem resumir en: l’obtenció d’una visió més global del món empresarial, la professionalització de l’equip i el fet de saber on trobar els experts de cada sector amb qui ara podem continuar treballant. Procedents del món sanitari, teníem mancances en l’àmbit de la gestió empresarial i ha estat una ocasió única per millorar el pla de negoci. A més, ens ha ajudat a ser més coneguts!

Un bon record amb Tu Pediatra Online és...
Ui, n’hi ha molts! Des d’aconseguir el primer client, fins a presentar el projecte al I Congrés Catalunya Emprèn, parlar amb professionals del món sanitari i que ja sàpiguen qui som, presentar el projecte a fòrums de debat i d’inversors... Gairebé tot!

El negoci és familiar. Com aconseguiu l’equilibri entre la feina i la família?
Respectem els horaris i no estem sempre parlant de feina. Tanmateix, a vegades hi ha moments difícils, res que no passi en d’altres empreses.