ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Entrevista a Guillem Sagué

Idees d'experts   Guillem Sagué

Guillem Sagué, investment manager de Nauta Capital, ens va explicar en aquest Esmorzar de finançament la importància de les mètriques i com es poden millorar.

Nauta Capital és una firma de capital de risc que opera des de Londres, Barcelona i Boston. Nauta capital busca empreses o projectes amb un alt potencial disruptiu, d’indústries globals, on la tecnologia ha tingut una penetració per sota de la mitjana i que són eficients en l’ús del capital.

Els Esmorzars de Finançament d'ACCIÓ t'ofereixen cada mes elements de reflexió en relació a estratègies d'inversió i cerca de finançament. Apunta-t'hi!

30/11/2016

Idees Força

Els fons de capital risc inverteixen només en l’1% dels projectes que avaluen. En relació a les mètriques, molts projectes es descarten perquè aquestes mostren que el seu creixement costarà molts diners.

Els tres factors principals d’una empresa a l’hora d’invertir-hi són:

  • La maduresa, que presenti almenys 12 mesos de dades històriques
  • El creixement, es mesura any sobre any i mes sobre mes
  • L’eficiència en l’ús del capital, com de car és el creixement d’aquesta empresa

Els inversors utilitzen les mètriques per analitzar els models de negoci. Els emprenedors les han d’utilitzar per gestionar les empreses basant-se en el retorn que obtenen de les seves inversions en creixement.És molt important que els emprenedors pensin des del primer dia captar en capital internacional.

Els inversors estrangers vénen per iniciativa pròpia a Catalunya, i en concret a Barcelona, perquè saben que l’ecosistema aquí és molt viu.

Presentacions

Serveis relacionats

Esmorzars de finançament

Descobreix cada mes les últimes tendències en finançament alternatiu