ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Solucions de biomassa en pocs metres quadrats

Idees d'experts   Isidre Alférez i Marc Saló

Imartec és una start-up que forma part del Pla Embarca de Start-Up Catalonia a Lleida. Ofereix solucions d'estalvi energètic mitjançant la implantació d'equips de biomassa que poden arribar a reduir entre un 50-60% els costos energètics.

L'ultim producte de l'empresa ha estat Biombox, una solució Plug&Save al problema de logística de les calderes de biomassa i que busca obrir-se pas a nous mercats internacionals.

Imartec

Isidre Alférez i Marc Saló

En una frase curta, en què us diferencieu en biomassa?
Estalvi elevat, igual confort i satisfacció del client.

Quant estalvia el client?
L'estalvi pot oscil·lar entre un 40-60% respecte als combustibles fòssils, amb una gran seguretat en el futur.

Amb aquestes xifres, ho tindreu fàcil de convèncer les empreses que escullin la biomassa, no?
No et pensis. El problema és l'espai que requereix la implantació d'una caldera de biomassa. És per això que en els últims dos anys hem dissenyat un nou producte anomenat "BiomBox", per minimitzar l'ocupació dels espais.

"L'estalvi pot oscil·lar entre un 40-60% respecte als combustibles fòssils"

Com soluciones aquest problema?
Biombox permet desplaçar, mitjançant un mòdul prefabricat, la sala tècnica a una altra ubicació a part de la sala de calderes. La solució es diu Plug&Save. Què és això, em preguntaràs, oi?

M'has llegit el pensament...
Sales de calderes modulars, que estan sempre connectades en remot a través d'un webserver, des d'on controlem tots els paràmetres.

I tot això ho feu un equip de sis persones?
Ni un més, ni un menys. I ben avinguts i complementats, que és el més important. La meitat es dediquen a la part comercial i de màrqueting i l'altra meitat a la part tècnica.

Tots dos (tant Marc com Isidre) veniu d'una empresa consolidada. Què us va impulsar a emprendre i quin consell donaríeu a aquelles persones que es troben entre el "confort" (si avui en dia n'hi ha) i l'aventura d'emprendre?
Les forces per emprendre són molt superiors als motius que tens per quedar-te a la "zona de confort". És quan arribes a aquest punt quan aconsellaríem que facin el salt, que la satisfacció personal i la sensació de realització et fa sentir molt i molt feliç.

I des d'aleshores, reptes i més reptes. Apassionant! Quin és el següent?
El repte més immediat és seguir creixent en aquesta línia ascendent (l'últim exercici hem aconseguit triplicar la facturació anual del primer any), consolidar les línies de negoci per tal de poder fer el salt cap a la Internacionalització, extrapolant el nostre model de negoci.

Imartec internacional. Cap a on apunteu?
Cap a Xile i el Perú. Són mercats molt interessants per a la biomassa.