ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Miws, els banyadors que s'ajusten a les dones

Idees d'experts   Emilio Garcia

Emilio Garcia és el CEO de Swim in Design, una start-up que forma part del Pla Embarca de Start-Up Catalonia. Aquesta empresa és la responsable de la marca MIWS Barcelona i dissenya, fabrica i comercialitza banyadors especials.

Els banyadors de Miws són d'una sola peça, amb un sistema de fixació patentat i amb dissenys exclusius i personalitzables, que permet una millora del moviment de la nadadora.

18/11/2015
Miws

Emilio Garcia, CEO de Swim in Design

Una noia es posa un banyador MIWS igual que un de normal?
I tant! (riu). La diferència és que, un cop posat, la nedadora el pot moure pel seu cos en funció del lloc on necessiti més roba, ja sigui al pit o als malucs. Això és possible perquè està fet de una sola peça de roba i no hi ha costures que impedeixin aquest moviment.

Però, s’ajusta diferent?
Això sí! La diferència és que a l’esquena tenim un sistema d’ajustament que permet estrènyer el banyador per cenyir-lo al cos de la nedadora. Un cop ajustat, el banyador es posa i es treu igual que qualsevol altre.

Com és que vàreu detectar aquesta oportunitat de negoci?
Jo vinc del sector. Veia que moltes nedadores tenien problemes amb els seus banyadors, perquè encara que tinguessin una talla de pit o d'esquena, aquesta no es corresponia amb els seus malucs. Però per nedar necessites que el banyador s’ajusti al teu cos, perquè sinó fa bosses d'aigua i això és molt incòmode. Per això les nedadores acaben comprant banyadors una o dues talles més petites per poder anar ajustades.

Quants banyadors vostres estan actualment a sota l'aigua?
Des de juliol de l'any passat hem fabricat mes de 5.000 banyadors.

El disseny és clau en aquest tipus de banyadors?
Dissenyem els banyadors pensant a fer-los el màxim d’atractius possible per a les nostres clientes potencials (noies d’entre 15 i 30 anys). A més, els nostres banyadors es fan amb un teixit que es diu PBT que, a diferència dels tradicionals fabricats amb lycra, és resistent al clor de les piscines. A més, aquest teixit permet imprimir-lo amb resultats espectaculars de colors i resistència al desgast.

"Les primeres proves les vam fer amb els clients més exigents"

Feu només banyadors femenins?
No. Tenim un banyador per home que fem també en una sola peça i amb els mateixos dissenys que els de dona. Però els avantatges que tenim amb el banyador de dona no els tenim amb el d’home.

Per què van més bé els vostres banyadors que la resta?
Perquè els nostres banyadors es poden ajustar i s’adapten al cos de la nedadora. Mentre que la resta de banyadors fan que sigui el cos de la nadadora el que s´adapti al banyador.

Quin és el vostre principal repte a l'hora de comercialitzar aquest producte?
El canal tradicional de distribució no està preparat per introduir un producte que, a més, s’ha d’explicar. Imagina’t el repte que tenim!

Però que l’Ona Carbonell surti amb els vostres banyadors ajuda moltíssim.
Vam fer les primeres proves amb els clients més exigents. Les nadadores professionals de totes les disciplines de la natació, salt de trampolí, sincronitzada, triatló, van provar i certificar que els nostres banyadors eren els més còmodes que mai havien fet servir. Quina millor garantia de qualitat de producte que aquesta!

El vostre objectiu és dissenyar més productes o amb els actuals intentar vendre'n més?
La nostra idea és presentar nous dissenys cada any. Volem oferir novetats any rere any als nostres clients: és la manera de mantenir-nos alerta!

Veneu o penseu vendre a altres països?
Ja hem venut banyadors a tot el món: des de la Xina i Japó fins a Sud-amèrica i Canadà, i per descomptat a tots el països d'Europa. Ara ens falta trobar els distribuïdors per arribar als nostres clients.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!

Pàgines relacionades