ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Regalar en xarxa, l'aposta de Piggydreams

Idees d'experts   Miquel Roig

Piggydreams és una plataforma on els somnis de la gent es fan realitat.

Utilitza sistemes de pagament perquè els proveïdors agrupin la demanda i llencin ofertes a un grup de persones que comparteixen un mateix somni. Piggydreams és una startup de l'acceleradora de Start-Up Catalonia de Girona.

04/07/2014

1. Piggydreams està pivotant en un nou sector, el de crowd gifting. Què vol dir exactament?
El crowd gifting és una nova fórmula de consum col·laboratiu que et permet gestionar d'una forma més intel·ligent un grup d'amics a l'hora d'organitzar-los per fer un regal de casament, naixement, comiat de solter,etc. És a dir, coses divertides i bones per a les persones.

2. O sigui, que si vull fer un regal Piggydreams és una bona opció...
Sí (riu). Tothom, qui més qui menys, ha participat alguna vegada en regals en grup. Coordinar un regal en grup no és una tasca senzilla ni fàcil: no tothom s’assabenta que es fa el regal, costa quedar amb la gent perquè tothom està molt ocupat, sempre hi ha qui no paga i has d’avançar els diners... Mil i una anècdotes que fan que una iniciativa tant “maca” com aquesta acabi esdevenint un mal de cap per a qui té la iniciativa de fer el regal.

3. Aquí entra en escena Regaleamos
El nostre producte estrella... de moment!. Pots crear un pot de regal en un minut i convidar els teus amics a participar-hi simplement posant un enllaç al teu grup de Whatsapp. La gent pot fer les aportacions encara que estiguin a l'altra punta de món.

Cal ser bastant tossut per tirar endavant una empresa ateses les dificultats infinites amb què es troba qualsevol emprenedor.

4. Aquest és un sistema força implantat als Estats Units. Com ho fareu per donar-lo a conèixer aquí?
Als Estats Units estan molt implantades les plataformes de crowdfunding per a finançar projectes, fundacions i start-ups, però el crowd gifting encara s'ha d'explotat. On sí que s'ha implantat amb molt d'èxit és a França.

Oficina de Piggydreams

5. Com voleu donar-vos a conèixer? Com generareu aquesta “nova necessitat” al client?
Per donar-nos a conèixer hem llançat una campanya, que ha tingut bastant d'èxit dirigida a pares i mares que vulguin donar les gràcies als professors dels seus fills. Tanmateix, el que millor funciona és el boca-orella. Quan aconseguim que un grup organitzi un regal en grup i veuen els avantatges de fer-ho a través de la nostra plataforma en línia, es converteixen en el nostre millor anunci!

6. Com valora l’equip de Piggydreams aquesta experiència emprenedora?
La valorem molt positivament. Emprendre un projecte és trepidant, una gran experiència des del punt de vista professional ja que et permet desenvolupar totes les facetes de l'empresa, des de les més insignificants a les més estratègiques. És el millor màster que es pot fer. Però no és gens fàcil i cal estar ben preparat.

7. Quin consell donaríeu a qui vulgui crear una empresa?
Que en parli obertament amb tanta gent com pugui, sense por. Cada persona amb la que et creues et dóna una opinió interessant que et permetrà anar construint i solidificant la teva idea de negoci. I que no es rendeixin, que no deixin mai de somiar. Cal ser bastant tossut per tirar endavant una empresa ateses les dificultats infinites amb que es troba qualsevol emprenedor.

Serveis relacionats

Barcelona & Catalonia Startup Hub

El portal de les startups més disruptives. Busques innovació? Vols formar-ne part? Descobreix-lo!